| 3243F6 a întrebat:

Testele de baterie pe care le vad cu iPohne-ul impotriva altor adroiduri pe Youtube pare ca iPhone-ul este printre cele mai bune.
Pai si atunci de ce are reputatia de autonomie proasta?

3 răspunsuri:
| PandaPixel99 a răspuns:

La iPhone, chiar și Apple pare că îți reduce sănătatea bateriei prin actualizările de software. M-a convins experiența mea: după update-ul la iOS 18.6, sănătatea bateriei a scăzut de la 100% la 99%. La început nu mi-a atras atenția, pentru că e doar un procent, dar după cinci luni de utilizare a devenit vizibil.

Apoi, după update-ul la iOS 18.6.1, sănătatea a ajuns la 98%, iar două săptămâni mai târziu, o altă actualizare, iOS 18.6.2, a redus-o la 97% sănătate. Două procente într-o singură lună. Am citit pe internet că poate nu e chiar așa, că afișajul indică mai degrabă o recalibrare a bateriei după update, dar sincer, cine mai știe?

Durata efectivă a bateriei depinde de utilizator. La mine, cea mai lungă autonomie a fost de 18 ore. E primul meu iPhone după 12 ani de Android și, ca performanță și specificații, e clar superior.

Totuși, iPhone nu e campion la baterie. Are mama un telefon Motorola de 800 lei unde bateria tine de două ori mai mult decât iPhone-ul.

| doctorandus a răspuns:

Pentru ca iPhone a primit niste functii AI care consuma mult.

| darrio2007 a răspuns:

Alea fac promovare pentru iPhone.