În momentul de față depinde în ce crezi, în știința care a descoperit-o Darwin, sau intr-un adevăr văzut de oameni dar numai că este străvechi și acum este tratat ca un "mit"?
Eu sincer aleg credința.
Nici una din ele sunt demostrate stiintific ca ar fi adevarate. Desi, daca o intrebi pe profesoara de religie iti zice de Adam si Eva, iar cea de istorie de teoria lui Charles Darvin. Si apropo. e cam stupida intrebarea ta Pai pe ce pamant traiau oamenii preistorici daca nu exista globul creat de dumnezeu?
Sper ca te-am ajutat!
In mod normal ne tragem din Adam si Eva, dar sunt pasaje ale istoriei umane unde credinta depaseste stiinta si invers... si-ti pun o intrebare care inca nu s-a gasit un raspuns concret: Daca acum 2000 de ani (e. n. - era noastra) Iisus a fost rastignit, atunci de ce epoca preistorica a fost i. e. n. (inaintea erei noastre)?
Deci... cine are de castigat si/sau dreptate, istoria ca stiinta sau religia ca credinta?
PS: sunt curios sa-l cunosc pe cel care are raspunsurile la intrebarile astea )
O zi buna...
Deci. sa fim seriosi. nimeni nu stie. absolut nimic.
si chestia cu adam si eva.
sunt niste vorbe care circula de enshpe mii de ani
poate pe 'eva'. o chema vasilica si pe 'adam' ion
nu avem de unde sa stim ce`o fost
Teoria Evolutionista a lui Darwin are multe lacune pe care sistemul educational mai ales european le ignora din infatuare, ignoranta sau comoditate si astfel tineri ca tine sunt indusi ingrozitor in eroare. Accepta ceea ce iti spun toti pe aici, suntem creati de Dumnezeu si mai mult, El are un plan cu noi toti si individual, trebuie numai sa initiezi in sufletul tau o relatie de dragoste ca de la Tata la fiu. Glorie Lui, amin.
Eu aleg credinta! pai daca noi ne tragem din maimute, pe ele cine le-a creat? si daca au evoluat, de ce nu mai evolueaza si azi?
eu ma contrazic cu profa de istorie pe tema asta
Stiinta sau religie " In primul rand ele nu au acelasi mediu de actiune: stiinta opereaza in minte in vreme ce religia se afla in suflet!
Nu există nici o contradicţie între religie şi ştiinţă. Lupta este artificială, de dată relativ recentă şi, din fericire, pe cale de dispariţie, cel puţin în lumea civilizată. 90% dintre teoriile şi aplicaţiile ştiinţei sunt acceptate – fie şi doar implicit – chiar de către persoanele cele mai habotnice, de vreme ce se uită la TV, merg cu maşina şi iau medicamente!
Biblia nu este un manual de istorie, nici unul de fizică! E ridicol să cauţi confirmări „independente", asa zis stiintifice, ale întâmplărilor povestite acolo. În acelaşi timp, e cel puţin discutabil să iei din biblie "ad litteram" totul. Pildele lui Iisus au o extraordinară valoare filozofică, metaforică!
Copiilor trebuie să li se explice, la şcoală, dar şi acasă, principalele teorii ştiinţifice şi utilitatea lor. În acelaşi timp, să li se deschidă inima spre Dumnezeu, în tradiţia familiei şi a neamului lor. Arătându-le şi cum este credinţa folositoare omului – filozofic, moral, mental, sufleteşte şi practic.
Ce relaţie îşi vor stabili cu religia va fi, în final, alegerea lor şi, da, au inclusiv dreptul de-a se îndrepta spre alta decât cea nativa(a parintilor, bunicilor lor) sau către nici una – după cum au dreptul să se dezintereseze de Teorema lui Pitagora. În ambele cazuri pierderea e a lor, dar dragostea cu de-a sila n-are sens.
Asta e invatamantul romanesc. Iti implanteaza aiureli in cap si nu mai stii ce sa crezi. Nici stiinta nu explica religia in totalitate, nici Biblia nu poate fi dovedita stiintific in totalitate. Simplu, nu?
Omul preistorica a fost "nascut" vezi cultul Zeitei Mama, adam si eva tin de varianta creatiei(facerii) cultul zeului mascul tata, mare idiotenie, i ' s-a terminat "pamintul" masculului zeu, asa ca a facut gen. fem. din coasta masculului.ca datorita acestui fapt ea sa fie "roaba" masculului.Realitatea este ca odata cu accederea la putere a sist.patriarhal sclavagism, feudalism.sa trecut la cultul robiei, practicat si de crestinism pina la evolutia suficienta a RATIUNII, a urmat rev. franceza etc.