| Denisaa a întrebat:

Buna!

Care este treaba cu A. M si P. M.
Am vorbit cu o fata din Tailanda, si am intrebat-o cat este ora la eahappyA zis ca este 02.50 a.m.La ea era ziua sau era noapte? La noi era 22.50.
Si pe la 23.10 a zis ca merge sa se culce.la ea era noapte sau ziua?thinking
Nu inteleg cum vin asteabig grinlaughing

Fundiii!

Răspuns Câştigător
| Andreea24 a răspuns:

Buna Deny. A. m. = ante meridian, P. m. = post meridian. Cand cineva iti spune ca este ora x. xx a. m inseamna ca este dupa ora 12 noaptea. Mai exact 2:50 am inseamna 2. 50 noaptea, 8. 30 am inseamna 8. 30 dimineata. La fel si pentru pm, 2. 50 pm inseamna automat 2. 50 ziua. Sper ca ai inteleshappy

18 răspunsuri:
| Gizăz a răspuns:

Ai 12 ani? AM vine de la AnteMeridian (în latină: înainte de prânz adică 12) PM vine de la PostMeridian(după prânz) 2:50 AM = 2:50 dimineaţa 2:50 PM = 14:50. între 12 noaptea şi 11 ziua incluzis e AM, între 12 ziua inclusiv şi 23 e PM.

| i0oOoOo0 a răspuns (pentru Gizăz):

Nu trebuie sa ai 12 ani sa nu sti, eu nici acum nu le stiu si am peste 19 ani. nu reusesc sa le retin ca nu le folosesc in viata de zi cu zi atata timp cat zic 20:00 se intelege automat ca e seara.

| User a răspuns:

A. M. - Ante Meridian (intre orele 00:00 - 12:00)
P. M. - Post Meridian (intre orele 12:00 - 00:00)

| Fvn a răspuns:

A. m -ante-meridiam
p. m -post meridian

| LauraSpataru a răspuns:

A. M. este abrevierea de la expresia latina "ante meridiem" si inseamna "inainte de amiaza" (adica pana la 12 la pranz). Similar, P. M. este abrevierea de la "post meridiem" si inseamna "dupa amiaza" (dupa ora 12 la pranz). Deoarece in limba engleza nu se foloseste in vorbirea curenta exprimarea orelor de la 0 la 24, aceste abrevieri se folosesc dupa ora pentru a specifica daca este vorba despre dimineata sau dupa-amiaza (de exemplu, 2 P. M. este ora 14 la noi).
La ea era 2. 50 cum e si la noi 2. 50 noaptea.

Ca istorie, inainte de folosirea timpului standard (GMT - Greenwich Mean Time, fusuri orare etc), majoritatea comunitatilor au folosit timpul solar. Fiecare oras avea propriul standard de timp. Amiaza solara are loc in momentul de tranzit al soarelui peste meridian (care este linia geografica imaginara nord-sud), cand soarele este direct deasupra capului. Inainte ca soarele sa traverseze meridianul este dimineata (AM). Dupa ce soarele trece meridianul este dupa-amiaza (PM).

| Anonim_4683 a răspuns:

A. m. sunt 1, 2, 3, 4... si asa mai departe cele gen 13 14 18... sunt p. m.

p. m. sunt cele de dupa masa... intelegi?

A. M. = ante meridiem
P. M. = post meridiem

deci ea la ora 3 si 10 noaptea a spus ca merge sa se culce.

ei sunt cu 4 ore inaintea noastra [4 ore mai tarziu]

funda?

| vlaaddd a răspuns:

AM = Antemeridian
PM = Postmeridian

AM = adica pana in ora 12 dimineata
PM pana in ora 00:00

| just0stefana a răspuns:

Pai la ea era la 02:50 noaptea!

A. M. este de la 12 noaptea pana la 12 ziua
P. M. este de la 12 ziua pana la 12 noaptea

apropo:
12 ziua se considera a fi,, meridiamul'' unei zile, sau cam asa ceva

deci:
A. M. = ante-meridiam
P. M. = post-meridiam

| incandescentul a răspuns:

AM - ante meridian intre ora 0 si 12

PM - post meridian intre ora 12 si 24

Mai departe sper ca reusesti sa descifrezi tongue. Noapte Buna

| Altu a răspuns:

AM (antemridian) se refera la intervalul 00. 00-12. 00, iar PM (postmeridian) la 12. 00-24. 00.

| bestmusik a răspuns:

A. m. inseamna ante meridian adica ziua si p. m. inseamna post meridian adica noaptea.Cand ea a zis ca este 2. 50 am era noapte.

| Puffulets ♥ a răspuns:

A. M.: 00:00-11:59-dimineata si P. M.: 12:00-23:59-dupa-amiaza.hee hee:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A. M. e dimineaţa şi P. M. este în cursul zilei, seara.

| ghitza_2903 a răspuns:

A. M ii de la 12 nopatea (adica ora 24:00) pana la ora 12 ziua (adica 12:00) si P. M ii de la 12 ziua (adica 12:00) pana la 12 noaptea (adica 24:00). Daca la ea era 02:50 a. m, adiac era 02:50 noaptea. Sper ca te-am lamurit happy

P. S: A. M inseamna Anti-Meridiam, si P. M inseamna Post-Meridiam

| freiheit a răspuns:

Pai fusele orare normal ca sunt diferite ceea ceti trebuie e o harta cu fusele orare. dupa aia poti calcula si vei vedea.cand zise ea ca e 02. 50 era la ameaza si cand iti zise ca se ducie sa se culce normal la ea era seara deja pe cand la noi trebuie sa fi fost cu vreo 8 orr mai tarziu nu?

| rayondelumiere a răspuns:

Buna,
2. 50am este ora 2 dimineata (adica acolo este noapte). Daca era 2. 50 pm insemna ca este dupamiaza (adica ora 14:50).
A. M si P. M se folosesc pentru a preciza ora atunci cand nu numerotezi pana la 24 (adica 12 noaptea).
Se foloseste foarte des in afara dar si la noi. Ce-i drept in afara nu stiu sa se foloseasca (sau folosesc doar anumite tari) fusul orar de 24 de ore. Cel mai des se foloseste cel de 12 ore si atunci se specifica A. M (antemeridian) si P. M (postmeridian) pentru a sti ce ora este.
Iata mai exact cum poti face transformarile:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 AM = 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
si
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 PM = 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24.
Sper ca nu te-am ametit. Daca ai nelamuriri intreaba-ma!
O seara placuta.

| Ramona_Elena_1993 a răspuns:

Ce inseamna dnd

| Vamma_Vama_1993 a răspuns:

la fel mi-a zis si mie asta seara o fata din thailanda ca trebuie sa doarma eu o intreb dar cat e ora acolo la tine laughing 3.am de asta am si intrat aci ca nici eu nu stiam dac e ziua la ea sau noaptea sa aflu ce inseamna am si pm laughing findca ora mea era 22.00 de asta am si ramas uimit cand mi-a zis nb si ca la ea e 3
laughing)