| Fundă25 a întrebat:

In iulie plec cu matusa mea in Italia. Eu am 15 ani si nu am pasaport. E neaparat sa imi fac sau pot sa plec cu buletinul si cu procura din partea parintilor?
Multumesc:*!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este nevoie de pasaport se poate merge si cu cartea de identitate (nu cu buletin). Si ai nevoie de o declaratie din partea parintilor(nu procura), autentificata de un notar public, conform Legii nr.248/2005, art.30, citez:
"ART.30.(1)Organele poliţiei de frontierã permit ieşirea din România a cetãţenilor români minori numai dacã sunt însoţiţi de o persoanã fizicã majorã, în urmãtoarele cazuri:

d)minorului care este titular al unui document de cãlãtorie individual sau, dupã caz, al unei cãrţi de identitate şi cãlãtoreşte însoţit de o altã persoanã fizicã majorã i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreunã cu aceasta numai dacã persoana însoţitoare prezintã o declaraţie a ambilor pãrinţi sau,
dupã caz, a pãrintelui cãruia minorul i-a fost încredinţat prin hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã şi irevocabilã, a pãrintelui supravieţuitor ori a reprezentantului sãu legal, care sã cuprindã acordul acestora cu privire la efectuarea cãlãtoriei respective de cãtre minor, la statul sau statele de destinaţie, la perioada în care urmeazã sã se desfãşoare cãlãtoria, precum şi
datele de identitate ale însoţitorului respectiv." Numai bine!

| MeoKidu a răspuns:

Hi!
Merge cu procurăwinking
Bye

| pitiqq a răspuns:

Buna!
Si eu ma duc in danemark de tot si am 13 ani.
Si da iti trebuie pasaport neaparat merge si sora mea si ea are 16 ani si ea trebuia sa isi faca pasaport nu merge astfel sa-u schimbat legile.
Si daca vrei sa mergi cu matusa ta iti trebuie pasaport. si Procura de la parintii tai.