| midiots a întrebat:

Cum as putea sa imi testez prietenii? ziceti-mi cate-va exemple de teste(sa nu fie SF), vreau sa vad daca am prieteni buni sau doar "amici"

10 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Este injositor sa-ti pui prietenii la incercare. Daca n-ai incredere in ei mai bine renunta la aceste relatii.

| TeodoraMaria98 a răspuns:

1)Pai intreabati prieteni ce nu-ti plac la tine iar daca ei sa zic ca tot pune o persoana de incredere maxima(ruda cel mai bine) sa zica ceva de genu asa-i ca e f urat si prost
2)De exemplu sa stabiliti ceva de la inceput sa stati impreuna toata ziua iar apoi sa vina niste copii populari sau baiatul/fata care il/o place si va cheme la suc iar daca e fals va mrege si te va lasa balta.

| AnonymuSest a răspuns (pentru TeodoraMaria98):

Am prieteni care te lasa balta, daca il suna altcineva, prietena.
I'am spus ca imi place de o fata si nu a putut sa tina in el macar 1 saptamana, azi i'am spus maine a stiut toti ceilalti.
Cel mai bine incerc sa ma indepartez de el cat pot de mult sa nu mia rasp la tel cand ma suna, sa'mi fac alti prieteni. Nu poti avea incredere in el niciodata! Lasa'l ca'i pare lui rau!

| TAzOVsKY a răspuns:

Depinde ce intelegi prin prietenie.Am prieteni, insa nu as merge atat de departe incat sa le las viata mea in mainele lor. Nu simt asta.
Prin prieten inteleg o persoana, care indiferent ce i-ai spune, inainte de a te judeca, te asculta, incearca sa te inteleaga.
Am trecut prin asa numitele prietenii care se dadeau de ceasul mortii ca noi raman pe vecie prietene, iar cand a intervenit distanta, schimbarile, dupa o perioada persoana arbora o superioritate nejustificata. Apoi "prietenii" care te judeca pentru alegerile tale, apoi "prietenii" care la nevoie nu se cunosc.

Am prieteni, ii iubesc, dar pastrez o oarecare distanta, cateva limite. Nu imi dau sufletul pe tava, dar ii apreciez pentru calitatile lor.

Prietenii, in generali, sunt de circumstante, situatii si context

| 211wasgnij a răspuns:

Prietenul la nevoie se cunoaste, cand ne merge bine ai multi prieteni, cand ai un necaz te bucuri de unul adevarat care te sustine si iti e aproape. Sant multe modalitati de ati verifica gradul de prietenie cu cei din jur: 1. cere-le o suma de bani in imprumut, sa nu fie mica dar nici colosala. 2. prefa-te ca esti nu te simti bine si ii suni sa-ti cumpere de la farmacie o cutie de aspirine. 3. prietenii adevarati ies des impreuna in oras la un suc sau merg la un film. 4. Creaza o problema imaginara si cere-le sfatul asupra ce masuri ar trebui luate pentru a rezolva-o.

| wimpyannya a răspuns:

Pur si simplu. Eu i-am testat facandu-mi alti prieteni. Un prieten adevarat nu te sugruma adica nu te tine doar pentru el, iar un prieten adevarat nu incearca sa bage raca intre tine si noii prieteni. Eu m-am lamurit cum e cu prietenii, ei sunt si nu vor fi niciodata. Mereu cand aveam cate un festival, ma sunau si se certau cu mine si asta numai inainte sa intru pe scena. Asa ca asta mi-a dovedit cat de mult m-au sustinut. Sunt foarte multi prieteni pe interes si nu neaparat din punct de vedere financiar ci si moral, adica sa aiba pe umarul cui sa planga. La mine au fost ambele variante. Bafta, dar te avertizez ca o data si o data vei realiza ca o sa ramai singur pe frontul de lupta.

| Just4FunIE a răspuns:

Daca ai timp sa citesti iti vei da seama.
Este imprumutul de bani cea mai eficienta metoda de a-ti testa prietenii sau nu?
Va relatez doar trei cazuri:

#1 Bogdan, cel mai bun prieten al meu din generala, liceu, primii ani de facultate, mi-as fi dorit sa fim si acum prieteni dar banii, banii au intervenit.
Acum ani buni, vreo 4-5, Bogdan avea ceva probleme, avea nevoie de bani.
Eu eram la mare stramtorare de asemenea dar i-am dat 100Euro sa-si platesca datoriile, fara sa-mi ceara macar. Nici nu s-a pus problema cand o sa mi-i dea inapoi, stiam ca o va face.
Surpriza!
Bogdan nu mi-a inapoiat nici acum banii. Trist e ca m-a lasat cu ochii`n soare la nevoie dupa ce m-a asigurat ca ma pot duce la bancomat sa-i ridic a doua zi. Nici macar nu am insistat, l-am intrebat doar daca poate, aveam probleme.
Teapa.banii nu erau iar Bogdan nu ma mai cauta. Probabil de rusine.
Partea si mai trista e ca am pierdut un prieten. Asta ma doare.

#2 Anca, o fosta iubita. Dupa ani de la despartire, incepusem sa ne vorbim, redevenisem amici, credeam eu. Intrase intr-o incurcatura cu sora ei si ii era jena, avea 100 Euro datorie fata de ea dar nu banii erau problema ci prietenul ei care ii ceruse si oarecum evita sa-i dea inapoi.
M-am oferit sa o ajut. Apoi i-am platit o datorie de 1.500.000, poveste complicata dar am vrut sa o protejez. In total cam 500RON (suma blestemata).
Acum Anca nu imi mai vorbeste.
Nu banii ma intereseaza, nici faptul ca are pe cineva...dar am pierdut inca un prieten.

#3 Dorin, cu el am copilarit la bunici la tara si ne-am trait vacantele de vara distrandu-ne pe acolo ani buni. Anul trecut m-a sunat disperat sa ii dau 20 de milioane ca are mari belele cu gazda si ca e groasa rau. Se intampla Joia iar Luni urma sa am banii inapoi.
Ceva m-a facut sa nu ii dau 20 ci doar 5 dupa ce m-a asigurat ca ii ajung pentru moment, v-am zis, e blestemata suma.
Am fugit repejor la banca si i-am pus banii.
I-am pierdut, l-am pierdut si pe el.
Mi-a spus o poveste lacrimogena dar cu toate astea nu mai da un semn, nu mai raspunde la telefon...nimic.
Basca odata l-am sunat sa vad daca e bine, daca mai are nevoie de ajutor (prietena lui suferise o operatie) dar inainte sa il intreb eu sare el si-mi zice ca maine voi avea banii.
E un maine perpetuu...

Aici am relatat doar trei cazuri din zecile. Nici nu stau sa-mi bat capul pentru celelalte sume mici cu care mi-am ajutat prietenii. De la unii am primit banii la timp, de la unii tarziu sau foarte tarziu iau de la altii deloc.
Probabil unii veti spune ca sunt prost. Poate. Eu ma consider sufletist si imi ajut prietenii cu drag. Imi placea sa cred ca-mi sunt prieteni.
Toti aveau probleme cand i-am ajutat, poate au si acum. Nu ma doare deloc pierderea banilor. A prietenilor da.

| gad a răspuns:

1 prieten bun nu-si testeaza niciodata alt prieten lasa realitatea sa iy testeze daca nu vei fi doar tu amic

| CodrutzaDutzi a răspuns:

GAD a spus un lucru foarte adevarat:un prieten bun nu isi testeaza prietenul...dar ai mare grija ca sunt ''prieteni'' ca isi bat joc de tine. ceao.

| AnaiD_3125 a răspuns:

Stii vb aia:,, Ochii care nu se vad se uita'' asa si cu prietenii am avut prieteni buni care ii consideram eu f bunistraight face dar s-a dovedit a nu fi asa...Cand distanta a intervenit relatiile s-au uitat repede...Eu ii cautam.ei evitau sa imi vorbeasca.In fine.A trecut dar in momentul de fata sunt convinsa ca nu exista prieten adevarat!