Mi se pare incredibil. Nu prea imi vine sa cred. Din pacate in ultima vreme a inceput sa ia amploare acest lucru. Si in Romania se intampla dar nu chiar la fel, sau cel putin nu asa de vizibil.
Da, se fumeaza mult iarba in Belgia si probabil in curand se va legaliza. Nu e pentru adolescenti, dar evident ca multi incep din liceu, ca si cu tigarile cu tutun. Se intampla si in Romania, daca nu erau drogurile astea legale tot se mai consuma, cel putin alcool s-a consumat dintotdeauna incepand din adolescenta. E o varsta la care toti descopera lumea, totul se schimba repede, si majoritatea sunt curiosi cum e, stii e la fel cum e cu copiii mici care baga in gura tot ce gasesc prin casa, dar mai e si impresia ca vor parea mai mari, mai maturi, facand chestia asta, si devine un motiv de bravada. Pacat, creierul e in plina dezvoltare la varsta asta si obiceiurile proaste se lipesc imediat, iar drogurile si alcoolul au efecte si mai grave asupra creierului. E bine ca nu te tenteaza, nu ai decat de castigat daca nu consumi.
"eu as prefera sa mor decat sa ma droghez! sa-mi distrug viata", hai nu mai exagera. Daca mori, nu tot iti distrugi viata?
Normal ca se intampla si in Romania, dar nu la scoala (cred ca ei se drogheaza cu substante legale, care totusi au efect de drog), in niciun caz cu heroina, marijuana sau hasis.
Eu am 10 ani si cu bff mea ea are 12 si nu ne drogam nu suntem nebune omg
poate in Belgia sunt idioti dar in romania
.
Comisia Europeana incurajeaza tinerii sa vorbeasca despre problemele lor, fiind lansat in iunie 2009 Alianta Europeana in materie de droguri.
Citeste asta: http://ec.europa.eu/health-eu/my_lifestyle/drugs/index_en.htm, http://europa.eu/......sAction.do
Of ba da. bine de 10 ani, nu prea sunt, da' de 12 ani sunt destui.
pace si sanatate!
Si in Romania e aproximativ la fel de cand s-au legalizat plantele etno-botanice, oricum...am auzit ca se vor inchide asa numitele spice shop-uri
Pai nu e normal nici sa te droghezi nici la 100 de ani daca asa au educatie ce sa faci si anturajul are o influenta foarte mare asupra copiilor mai ales copiilor in romania nu cred ca sa ajuns asa dar cred ca se gasesc si aici nu avem ce face tara se duce de rapa si te miri de ce oare copii isi iau lumea in cap de mici
E grava problema...
trebuie sa luam masuuuri)
si la noi e la fel, doar ca se incepe pe la 12 si nu se m'ai termina
baftaL
Maryus37
nu exagerez deloc! e advv! si in primul rand nu ma leg de viata nimanui dar nu mi se pare normall la varsta asta
se drogheaza stiu si ce miros are de menta, de cand tot trec pe langa ei.si mai ales cand ii vezi cu ochii rosii si fac pe smecherii.
nu sunt proasta alea sunt droguri.
Da, din 2008/2009 sau legalizat plantele etno-botanice.Aici majoritatea ao inceput sa devina dependenti din cauza substantelor din smoke shopuri! E din ce in ce mai dramatic, eu sunt in romania de 2ani jumate, am crescut in germania, dar acolo nu este chiar asa de rau, nici in romania nu era, dar acum...
Da, dar stiti cum se spune : De ce sa bei si sa conduci, cand poti sa fumezi si sa zbori
Sunt multi si la noi.sunt de la 12 la 18 ani poate si mai sus.si iau plante eno-botanice da cica acum vor sa le iterzica.
Eu am 15 si n-am stiu ce draq iera in plic si am mirosit si sa aflu ca era gold nu stiu cum
E posibil. dar e pur si simplu absurd! e chiar mai rau decat sa te tai cu lama!
Clar ca se intampla copii se apuca de asa ceva mai ales daca au diferite probleme in familie
.
In Romania nu se intampla la copiii de 10-12 ani, dar drogarea a devenit "o moda" pentru tinerii adolescenti, din pacate! La noi inca sunt descihse magazinele ce comercializeaza plante cu efecte halucinogene, sper sa nu se mai intample asta, mai ales ca in ultima vreme au facut multe victime!
Si la noi e cam la fel ! sunt atat de multi cei care au incercat plantele etnobotanice. am fost si eu incurajata sa le incerc. mi se ofereau pe gratis. normal, cu astea incepi, apoi ajungi sa tragi pe nas si sa te injectezi
. dar nah. oameni inconstienti
am avut si ocazia sa vorbesc cu multe persoane care s-au drogat. si care incercau disperabil sa le lase. no way.Romanica noastra se duce pe rapa
!
Nu nu este bine isi distrug sanatatea degeaba.Nu inteleg, ce e asa tare sa te droghezi.Sa iti zic toti fac asta pentru ca au necazuri sau pentru a fii,, jmecheri,,
Eu zic ca depinde de anturajul in care se afla. Eu stiu copii de 12 ani care fumeaza dar ori sunt cei de pe strada ori sunt cei de etnie roma ( nu fac discriminari). Chiar zilele trecute eram la unirii si 3 copii cersetori au venit la mine sa imi ceara un foc. can i=am intrebat cati ani au unul mi-a zis 6 ani si celalalt 10. Am ramas socata, dar na. fiecare cu alegerile lui. Cand despre legale... sunt mai rau ca cele ilegale mai ales ca sunt sintetice si mai rau fac. Pacat ca nimenii nu face nimic in privinta asta
alexx102428 întreabă: