| lololololol a întrebat:

Hi. Mam ars, o usoara arsura, nu pot spune ca e arsura, mi-am atins mana de ceva ft fierbine worried am dat cu apa rece vreo 15 minute, apoi s-a umflat, acum am o dunga ceva, si ma tem sa nu ramana o cicatrice nail biting ce pot face? Multumesc sad

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

N-o sa ramana cicatrice definitiva. Doar o zona mai pigmentata, dar e adevarat ca poate dura mult pana sa dispara de tot. Eu m-am atins de un bec de la veioza si s-a facut exact cum spui tu. Zona de hiperpigmentare a disparut dar foarte lent (cam in doi ani).

13 răspunsuri:
mumoasa
| mumoasa a răspuns:

In cateva zile o sa iti treaca happyNu cred ca ramane cicatricewinking

Stefan
| Stefan a răspuns:

Îti recomand sa te ungi la locul unde ai arsura cu miere de albine, vindecarea va fi foarte rapida. Asa am procedat si eu intr-0 situatie mult mai grava si totul a fost ok.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Mierea de albine e cea mai indicata in astfel de cazuri.

Janina
| Janina a răspuns:

Pune repede o batista cu otet...niciodata sa nu pui apa pe arsura... otetul e cel mai indicat! daca se ia pielea sa o indepartezi cu un tifon...si continua sa adaugi otet peste arsura, sa fie batista mereu umeda!

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Eu stiu ca ideal - dar imediat! - albusul de ou, sau spray Bioxiteracor, de la farmacie, e foarte util in casa, pentru mai multe! sau miere, sau propolis!

| marsy a răspuns:

Nu o sa-ti ramana cicatrice. nu e nimic grav

| mikella a răspuns:

Dai cu miere de albine, repede ca sa nu ranana cicatricie

| rrrrrrrrrrrrrrrrrr a răspuns:

Nu trebuia sa folosesti apa, alcool sanitar, ulei sau un albus de ou, daca are mai mult de o ora pune unt sau untura sau o crema grasa
daca are 2-3 minute otet sau spirt
suferinta usoara

| ciumpalaku a răspuns:

Nu va ramane cicatrice.Ai procedat corect punand apa rece.

| gabriela_7862 a răspuns:

Niciodata sa nu pui apa rece peste o arsura, pentru ca risti sa ti se faca basici. foloseste un unguent (fenidtil, dermazin, etc.) si dupa ce se vindeca, daca ramane semn, da-te cu cicatrizin unguent. nu e foarte scump, dar face minuni. multa sanatate!

| mariutza a răspuns:

Poi daca iti ramane cicatricie o sa iti treaca cu timpul... k asa am patit si eu tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ramine cicatrice dar se vindeca in timp.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu iti ramane. eu m-am ars cu ceara depilatoare...si mi s-a dus. odata m-am ars cu fierul de calcat destul de urat.calcam si m-am dat pe partea cealalta a mesei si m-am atins cu abdomenul.am avut o ditamai basica. dupa s-a trannsformat in carne vie. dupa s-a vindecat.si s-a dus in cativa ani.