| andy_3925 a întrebat:

Perfectionismul e calitate sau defect?

Răspuns Câştigător
Elianna
| Elianna a răspuns:

Si una si alta. Daca nu devi robul dorintei tale de a fi cel mai bun, cel mai frumos, cel mai perietenos, cel mai destept, cel mai...etc,se poate trai in liniste cu aceasta tendinta, si poate avea efecte benefice si progres.Cand se merge la extrem, atunci lucrurire te depasesc si ajungi sa te autodistrugi.

13 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

E o calitate. Oamenii perfectionisti fac lucru putin da` bunhappyPerfectionismul e un ideal care e atins in fiecare lucru bine facutwinking

| cornculapte a răspuns:

As vrea sa stiu si eu. Sunt o perfectionista data naibii. Sau cel putin asta am observat de multe ori.
Si pentru cei de aici care confunda perfectionismul cu perfectul, perfectionismul e dorinta de a atinge si de a gasi perfectul. A fi perfectionist nu inseamna a fi perfect.
Bun, oficial urasc cuvantul. Cred ca nu l-am mai repetat niciodata de atatea ori... Bleax.

| valy a răspuns:

Perfectionismul doar la roboti sau la masinarii poate exista.la oameni nu exista perfectionism, si in plus cand esti perfect si nu faci nici o greseala etc. te plictisesti singur de tine, ai o viata monotona... apoi persoanele de langa tine. poate la inceput da. dar cu timpul...deci considera si tu din ce ti-am zis euwinking

| madalicious a răspuns:

Este ambele. Si calitate si defect.

| spot a răspuns:

Depinde de unde privesti... poate fii si o calitate pe care daca o vei folosi la priecte vei fii aproape mereu invingator dar poate fii si defect spre exemplu daca lucrezi la o piesa de teatru, perfectionismul tau ii poate stresa pe ceilalti. thinking

| andy_3925 explică:

Ale si vally,
perfectionism nu inseamna a fi perfect, ci a aspira la perfectiune!

| BeT a răspuns:

Calitate pentru tine si defect pentru cei din jurul tau.

| camelia1812 a răspuns:

un pic din amandouahee hee

Când perfecţionismul devine un stil de viaţă, acesta ne poate trăda unele temeri ascunse, lipsa de încredere în forţele proprii sau frica de a nu ne ridica la înălţimea aşteptărilor celor din jur. Pentru a înţelege de ce ne preocupă în permanenţă să facem totul perfect, trebuie să ne întrebăm care sunt grijile sau frământările care ne „forţează" să fim astfel.

Perfecţionismul poate fi un motor al reuşitei în viaţă, cu condiţia ca acesta să fie moderat şi să se limiteze la ceea ce putem realiza cu adevărat. În forma sa exagerată, patologică, această trăsătură poate ascunde o tulburare obsesiv-compulsivă, un tip de anxietate însoţită de gânduri şi de temeri nejustificate.

De obicei, perfecţioniştii au tendinţa să îşi propună obiective greu de atins.
Perfecţionistul se pierde în detalii. Neputând face lucrul perfect, preferă să nu îl mai facă deloc, iar acest lucru poate să ducă la probleme în asumarea sarcinilor. Din dorinţa de a face totul perfect, ca angajat ajunge să nu mai respecte termenele, pentru că se blochează în detalii nesemnificative. Ca şef, devine obositor pentru angajaţi, pentru că nu va fi niciodată mulţumit şi va avea tendinţa de a controla totul.

| ησ мυѕι¢✪ησ ℓιƒє a răspuns:

Eu sincera sa fiu am o prietena perfectionista si, nu o sufar, perfectiunea ei ma dezgusta. Ei poate ai place.Depinde de persoana.Nu va suparati pe mine, voi perfectionisti, e parerea mea, poate nu am dreptate, poate da.Sincer,nici celelalte pers din jurul ei nu o prea suport...big grin

| Alleeexaa a răspuns:

Eu consider ca e un defecthee hee
nu mi-ar place sa fiu perfecta in tot ce facbatting eyelashes
totusi trebuie si greselibatting eyelashes

| ale_4786 a răspuns:

Perfectionismul nu exista laughing.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de domeniul in care se manifesta. Un maturator de strada da de doua ori cu matura si gata. Nu trebuie sa ia si ultimul firicel de praf ca nu termina nici macar o strada. Un informatician, trebuie sa ia in calcul pina si cele mai neinsemnate chitibusuri, pentru ca la un moment dat, se poate ajunge si la varianta pe care a sarit-o, iar daca programul nu are prevazuta varianta respectiva iti apare o eroare si programul nu poate merge mai departewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde. Eu sunt fecioara și se zice ca fecioarele sunt extrem de perfecționiste și cam asa e. Totul cu limita. Sunt momente în care chiar exagerez și îmi fac rău mie însumi. Deci în concluzie, e o calitate dacă nu se exagerează.
Bafta.

Întrebări similare