Inmagazinezi aer in stomac, apoi ii dai drumul incet sub forma unor sunete muzicale greu de exprimat in note si anume "ragaieli"
Stiu, dar eu nu pot, iar unii dintre colegii mei pot. Stiu cum fac, dar nu iese la toata lumea. Iei aer in gura (rasufli, dar iei mult aer) si apoi il inghiti. Dupa catva timp o sa ragai. Nu stiu, asa fac ei si le merg :O!
App: mai intai invata sa nu mai faci cacofonii
Râgâitul nu este un lucru prea frumos. Daca ei pot râgâi la comanda,lasa-i pe ei sa râgâie.Tu, daca nu poți, e bine.
A râgâi este urât...Adică denotă că nu ai cei 7 ani de-acasă și nu ai fost bine educat.Așa că este mai bine ca nu poți râgâi! Ia-o ca pe un avantaj!
Nu ti-a ragait tie nimeni in fata, asa ca nu vad vreun motiv pentru care ai avea dreptul sa spui ca ei nu au cei 7 ani de acasa pentru ca fac asta si nu vad de ce ai insinua "subtil" ca cel sau cea care a intrebat nu ii are la randul lui/ei. Sau crezi ca dobandesti tu cativa ani in plus vorbind astfel despre ei? Te-nseli papuso.
Pai ca sa poti ragai la comanda trebuie sa iti iei aer, sa il inmagazinezi cum a zis mai jos un alt memebru TPU, si apoi trebuie sa il dai afara sub forma unui sunet numit ragaiala.Sa stii ca nici eu nu puteam inainte, dar acum pot.Chiar daca pot,eu iti spun sincer ca nu folosesc niciodata aceste ragaieli decat cand sunt balonata sau ceva de gen,dar si atunci ragai incet fara sa se auda urat, dar in rest nu foosesc ragaielile pentru ca, daca le faci intentionat lipseste bunul simt.
Am eu o idee, stiu ca e cam tarzie dar sti ce poti face,poti lua o sticla de spright, si dupa aia ragai, la mine merge
Mai intai inghiti in sec pana auzi un sunet, deschizi gura si faci ca si cum ai ragai. Mai clar nu stiu cum sa-ti explic.
Succes la ragait!
P.S. ai grija, nu e frumos sa ragai pentru ca denota lipsa de bun simt si poti face o impresie gresita oamenilor
Bravo lor. Sunt niste porci. Crezi ca daca o sa poti ragai la comanda ca ei o sa fii mai tare sau mai respectat? Eu zic ca nu. Gandeste-te bine...
Pentru toata populimea de varsta sub 18 ani, care faceti misto-uri aiurea aici: garaitul iti poate salva viata! in cazul in care suferi de AEROFAGIE! Cei care ragaie la misto doar ca sa fie auziti sunt aia cu cohones mici care cersesc atentie. Cei care vor sa invete sa ragaie pentru a-si salva sanatatea si viata sunt oameni care cauta o solutie! Si asta e cu totul diferit de teribilismele unora... Nici unul din voi nu a reusit sa raspunda la intrebarea CUM? Toti spuneti ca PUTETI sa o faceti, dar nimeni nu poate explica pasii! Pentru cei care o faceti prea des: opriti-va pentru ca va distrugeti esofagul=gatul si stomacul! In cazul in care mananci foarte grabit, sau cocosat = aplecat deasupra farfuriei, si cu atentia la telefon sau tv, nu mesteci corect si nu esti atent la actul de a mesteca, creierul tau te tradeaza si nu ti mai coordoneaza miscarile in mod corect. De aceea este f posibil sa inghiti si aer odata cu mancarea. Aerul nu este comprimabil = nu va fi impins in stomac de urmatorul bol alimentar, mancarea ti se opreste undeva intre epiglota si stomac, se umfla esofagul si DOARE si TE SUFOCI! Tot aerul inghitit apasa pe stomac, gat si plamani! Deci nu e o gluma! Tehnica ragaitului = eliberarea acelei pungi de aer din esofag inapoi in gat si in gura. Procedeul echivaleaza cu INVERSUL actiunii de a inghiti. Si daca sunteti smecheri si credeti ca e simplu, ganditi-va cat de des mergeti pe jos CU SPATELE! Hai sa vedem cati km ati mers in viata voastra CU SPATELE = INVERSUL mersului obisnuit cu fata?!?! Bun, clar ca sunteti campioni. Pentru a invata sa ragai eficient = pentru a elibera aerul din esofag care te poate ucide, este necesar sa harai din gat ca si cum ai vrea sa vomiti, cautand sa inghiti invers. Momentan eu am obtinut doar o mini voma a secretiilor apoase din gat = saliva. Inghite in sec de multe ori si fii concentrat pe epiglota. Repeta de multe ori. Apoi cauta sa expiri fortat aerul din PLAMANI ( nu ala din stomac, ca daca-l ai deja din cauza de aerofagie, pana reusesti o sa lesini), relaxand epiglota, ca si cum ai inghiti INVERS si lejer. Trebuie sa antrenezi si mandibula = in timp ce inghiti, sa dai din cap astfel ( daca nu reusesti, roaga pe cineva sa te loveasca usor in ceafa si observa cum se duce capul tau si mandibula in jos, si apoi le duci in sus) : bagi barbia in piept, apoi o impingi un pic fortat in sus si inainte exact in timp ce ti fortezi epiglota sa scuipe = sa dea AFARA ceea ce ai in gat= saliva pentru inceput. Prima data vei obtine o tuse foarte ciudata, pentru ca de fapt antrenezi aerul din plamani, ceea ce este normal. Continua pana cand vei reusi sa ti intelegi mecanismul inghitiri = miscarea epiglotei. Apoi o fortezi sa inghita INVERS, din stomac/plamani in gura. Cea mai buna reprezentare video o gasiti aici: https://www.youtube.com/watch?v=ZIToZC_RnUs&ab_channel=AugmentedActor Pentru cei care ati ras de cererea de a invata sa ragai de v-ati **** pe voi, va doresc DOAR asta: sa patiti o singura data o aerofagie grava si sa NU va functioneze ragaitul. Atunci veti intelege cat de important este sa poti sa ragai ca sa ti eliberezi presiunea din torace. NU mai intru in detalii legate de sfincterul cardian care este intrarea esofagului in stomac, si care trece prin diafragma, si care este per total o zona extrem de sensibila la orice fel de presiune ( batausii stiti ca " s-a blocat cand l-a lovit in piept si l-a prinsa fara aer"). Va doresc sa fiti cat mai responsabili pentru viata si sanatatea voastra si sa respectati totul in jur, pentru ca asta e semn ca va respectati de fapt pe voi. Sanatate si ragaiala buna la momentul potrivit!
Un exercitiu bine fundamentat grafic: https://www.youtube.com/watch?v=4llA1fFN26U&ab_channel=LukeCarr
cristianboss12 întreabă: