Categoric NU! E dreptul parintilor sa aleaga numele copilului. Daca nu le convine nasilor acest lucrul, sa nu il mai boteze, decat sa puna conditii necuvenite lor, oricum copilul trebuie sa fie increstinat.Nu sa aiba pretentii la numele copilului in schimbul botezului.
E o teorie foarte interesanta in psihologie, care spune ca numele pe care il avem cara dupa el o poveste care ne conditioneaza unele comportamente. Cu cat mai putini oameni au responsabilitatea alegerii numelui, cu atat e mai usor de deslusit semnificatia, fie ca e un parinte, un bunic, un nas.
Nu. Cred ca parinti sunt cei care trebuie sa aleaga numele copilului.
Nasi trebuie sa tina cont de parerea parintilor
Nu, parintii sunt unicii care iau decizii de genul asta.noi deja avem numele alese, daca ar fie dupa nasi cine stie ce nume ar iesii ea este frantuzoaica si el italian.
Nu! in niun caz, cei care trebuie sa aleaga numele sunt parintii, chiar daca te mai sfatueste bunicii, vecina, sau chiar nasii. In final cei care iau decizia sunt parintii!
Eu inca nu am fost pusa in situatia asta. Din ce stiu eu, cica si nasii "contribuie" la numele copilului. Si pe mine m-au numit ca pe nasa mea si al doilea nume dupa cum stabilisera ai mei.
E doar o vorba
inainte se zicea k trebuie sa poatre copilul numele nasului/ei. dar acum nu cred ca mai e nicio problema...fiecare parinte dupa parerea mea trebuie sa.si aleaga singur numele copilului
dar hotaraste cu nasii acest lucru
Nu.nasii se presupune ca sunt.parintii spirituali.atat.
daca le explici ca nu esti de acord, insa ei insista, eu zic sa-ti cauti alti nasi.
NU. Ai mei au avut pretentia asta si acum trebuie sa suport numele de Ion . (bine ca mai am un nume si ma recomand numai cu el
).
Normal asa e, copilul sa poarte numele unuia din nasi dar nu e neaparat.Depinde cum se inteleg dinainte parintii cu nasii
Nimeni in afara de parinti nu au nici un drept in alegerea numelui unui copil. Pot propune, dar nu decide. A fi nas (dpdv religios) presupune a te implica in al educa in religia din care NASUL face parte, de acea este foarte gresit ca nasul sa aiba o religie, iar botezul copilului alta. Cum insa preotii nu vor sa "supere" accepta de multe ori acest lucru. Cand alegi "nasii" pentru copilul tau este potrivit sa te gandesti nu numai la momentul botezului ci daca acestia ii vor fi alaturi ca niste parinti spirituali.
anonim_4396 întreabă:
RAY întreabă:
Andrei1859 întreabă: