Indiferent de la care autobuz isi ia zborul porumbelul el va parcurge aceeasi distanta, respectiv 37, 5 km.
Din datele problemei rezulta ca viteza autobuzului nr. 2 este de 3 ori mai mare decat a autobuzului nr. 1(30 m/s = 108 km/h), astfel ca in timp ce primul va parcurge 12, 5 km, al doilea va parcurge 37, 5 km pana la intalnire. Situatia 1. Porumbelul pleaca de pe autobuzul 1. Avand aceeasi viteza cu autobuzul nr. 2 il va intalni la jumatatea distantei, respectiv la 25 km si se intoarce odata cu el (nu uita ca au aceeasi viteza) astfel ca va mai parcurge inca 12, 5 km pana la intalnirea cu autobuzul 1, distanta parcursa fiind de 37, 5 km(25+12, 5). Situatia 2. Porumbelul pleaca de pe autobuzul 2 si va parcurge exact aceeasi distanta ca aceasta, respectiv 37, 5 km. Sper ca ai inteles rationamentul. Numai bine!
Matematica...marog am 30 de ani dar cine mai stie![]()
?
Stai sa ma gandesc...
Aham! Intrebare capcana! Daca porumbelul se afla intre cele doua autobuze, cum sa se mai intalneasca cu autobuzele?
In rest...sorry dar calculeaza singur. Eu ti-am explicat care-i treaba cu porumbelul
fundita
!