Mie-mi place Epicur...plus toate derivatele:epicurean, epicureic...Toate ma duc cu gandul la locul ala...stiti voi care!
La greci si la romanii macedoneni exista numele Hrisula, o prietena imi spunea ca era cat pe ce sa se aleaga cu acest nume, parintii ei optand in ultimul moment pentru Cristina.Noi o tachinam mereu pe tema asta, o intrebam ce diminutiv ar fi capatat, Suli, Sulica?
Eu locuiesc in cipru de 4 ani si pot zice ca cipriotii au cele mai ciudate nume posibile care la noi au alte intelesurii
... un exemplu ar fi "pandeli" -care este un nume intalnit ft des la barbati
cum ar fi sa vina un "pandeli" in ro si sa il strige vecinii "pandeleeeee " ![]()
... un nume intalnit des la femei este "lefteria"
... in ro "lefteroooo" ![]()
![]()
...doamne in fiecare zi mai aud cate un nume nou care ma face sa ma tavalesc pe jos gandindu-ma cum ar suna la noi ![]()
... iar numele care le ador la ei sunt numele de barbati "kiriakos" :X "neophtos" si "angelos" =in limba romana "inger" :X
@ aqualuna cum de am omis numele asta? ![]()
![]()
hristula
prescurtarea acestui nume este intr-adevar "sula" ![]()
![]()
) si cand vb ele intre ele pronunta numele acesta cu atat foc ![]()
![]()
![]()
in limba greaca a meu/a mea/ se traduce "mu"... iar cand se pronunta numele cuiva au "placerea" asta sa adauge la sfarsitul numelui si acest "mu"...si iese ceva de genu : cristina-mu= cristina-mea...![]()
sau " sula"-mu (mea) ![]()
ai are nevoie de traducere? ![]()
![]()
Am un vecin care si'a promis(beat fiind) ca atunci cand ii va naste sotia, daca va fi baiat il va numi Invingatorul iar daca va fi fata, o va chema Larga.
a fost baiat...
Am fost intr-o tabara multi-etnica...si era un gagiu indian pe care il chema Zain. Ei bine, in limba ebraica, zain se numeste...organu' muncii.
( pe**a).
Si noi ne bateam joc de el si il strigam "bai pe**a" si i-am spus ca inseamna "hey, dude! "
))
Eu am un coleg in clasa sh sunt din jud gorj...sh se numeste... OZNAGA LEONARDO VALDEMAR...ciudat nume n u?
Nepotica mea se numea anca, dar a plecat cu parintii in suedia si acolo anca inseamna gasca, deci a fost nevoie sa-i stearga numele din certificat.
Mosmantina Ciuperchina si i se mai zice MOSciuperca, BOSHA i se mai spune Bosasi.
DarkRevenge întreabă:
Georgianna3723 întreabă:
LisaJulie întreabă: