| Laura162 a întrebat:

As vrea sa petrec cateva zile in Delta, dar nici nu stiu de unde sa incep. Ma intereseaza in primul rand peisajele inedite, apoi fauna (am auzit ca mai nou sunt si flamingo) si flora. Pescuitul nu ma pasioneaza.

Ce locatie sau traseu imi recomandati? Imi surade ideea de excursie cu ghid, dar nu stiu ce traseu sa aleg (descrierile sunt foarte generale). Ce alte activitati sau atractii turistice recomandati?

6 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Simplu ca bună ziua.
Mergeți la Tulcea și acolo cercetați ofertele la fața locului.
Negociați cu cei care au ceva serios de oferit în materie de cazare, vizitare și distracție plăcută!

| Laura162 explică (pentru romeo78):

As vrea totusi sa am macar o idee mai concreta de ce caut. Ok, merg intr-o excursie de o zi pe un traseu ales... numai ca nu stiu pe care sa-l aleg. M-am uitat pe site-urile celor care fac astfel de excursii, dar nu-mi zic nimic traseele... degeaba imi dau doar nume si descrieri generale (de genul "pasari in habitatul lor natura", da, merci, asta stiam deja). Cumva nici la fata locului nu am speranta ca va fi mai clar.
In plus, ce alte optiuni mai am? Da, as putea sa merg acolo si sa aflu la fata locului, dar pierd o zi intreaga pe drumuri aiurea daca nu am si alte activitati sau locuri accesibile de vizitat. Pentru o excursie de o zi, nu cred ca mi merita si n-am o zi de pierdut pe scaunul masinii.

| romeo78 a răspuns (pentru Laura162):

Ghinion pentru turiștii români și nu numai. România nu există ca destinație turistică, decât din ce se povestește de unii, alții.
Doamna Udrea a încercat să facă ceva pentru turism, dar a fost luată de DNA. Mai apoi, nimeni nu a mai făcut ceva. Se crease infochioșcuri, dar nu au funcționat aproape deloc.
Interesele țărilor cu tradiție turistică nu permit dezvoltarea turismului românesc.
De aceea v-am zis că doar la fața locului ați putea avea norocul unor informații.
Restul e tăcere!

| Yuoia a răspuns:

Da, au aparut pasari flamingo pe lacul Nuntasi, care nu e in Delta ci undeva intre Vadu si Istria.
Cunoscatorii spun ca probabil vor ramane doar cateva zile apoi vor migra mai departe. Nu este locul lor de habitat. Deocamdata.

| Laura162 explică (pentru Yuoia):

Chiar si fara flamingo (ala era un bonus), tot e o mare biodiversitate.

| Yuoia a răspuns (pentru Laura162):

Nu spun nu! Asa este.