Ai poftă de călătorit? Explorează trei capitale europene online!

Ai poftă de călătorit? Explorează trei capitale europene online!

Ai poftă de călătorit? Explorează trei capitale europene la evenimentele online pe care Fundația Calea Victoriei ți le-a pregătit în luna iunie.

Istoricii Ionuț Mircea Marcu, Anita Sterea și Monica Neațu sunt cei trei povestitori care-ți vor dezvălui întâmplări din alte vremuri, locuri ascunse și trasee mai puțin știute de turiștii obișnuiți din Berlin, București și Viena.

Tur ghidat online prin Berlin: de la Poarta Brandenburg, la Checkpoint Charlie, în 2 iunie 2020, ora 19:00, cu Ionuț Mircea Marcu.

Capitala Germaniei este un adevărat „micro-cosmos” pentru întreaga istorie a Europei. Berlinul are „de toate pentru toţi”: clădiri cu trecut imperial, muzee şi memoriale ale ambelor totalitarisme ce au marcat secolul XX (nazismul şi comunismul), vestigii antice în celebrul Muzeu Pergamon şi cartiere moderne.

La acest tur ghidat online vom descifra istoria Europei moderne „la firul ierbii”, pornind de la multele atracţii pe care ni le oferă acest oraş plin de vitalitate.

La pas pe malul Dâmboviţei – Tur ghidat online, în 9 iunie 2020, ora 19:00, cu Anita Sterea.

Bucureştiul este străbătut de Dâmboviţa, prezentă în legendele populare sau în documentele vechi. Oraşul s-a format pe acest râu, conform legendei ciobănaşului Bucur, a cărui soţie, spune folclorul, se numea chiar Dâmboviţa.

Pe acest râu nu ne putem plimba cu barca, însă ne oferă crâmpeie din istoria locului. Cursul său

actual este mărginit de adevărate bijuterii de arhitectură, unele foarte bine păstrate.

Gustav Klimt şi spiritul Vienei – Eveniment online, în 11 iunie 2020, ora 19:00, cu Monica Neațu.

Capitală a unui imperiu, ce avea să se spulbere după primul război mondial, Viena a fost locul de întâlnire al unui mozaic etnic şi cultural. Oraşul secesiunii şi al psihanalizei pendula între o cultură de tip academic, recunoscută şi finanţată de stat, şi o cultură a frondei care transforma mentalităţiile, dar şi artele plastice şi decorative.

Descoperă Viena anilor 1900, cu întâlnirea dintre politică şi cultură în picturile lui Klimt, angoasele începutului de secol în creaţia lui Egon Schiele şi avangardismul lui Oskar Kokoschka.

 

Ca să participi la oricare dintre cele trei evenimente, intră pe site (click pe titlu), accesează butonul „Înscrie-te” și plătește taxa de participare – 50 de lei. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări evenimentul. Dacă ai întrebări, trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Catrice a răspuns (pentru XKronstadt):

Pai nu sunt pe aici și useri care se adresează la fel? De ce adminii n-ar face astahee hee

| TPU.ro explică (pentru XKronstadt):

Desi raspunsul tau nu are nici o legatura cu intrebarea te voi lamuri: e un indemn, un sfat. Semnul mirarii nu se foloseste doar pentru ordin. Poate atat ai retinut din anii de scoala.

| LikeARollingStone a răspuns:

Multumesc mult! I m going to check it out.

| Yuoia a răspuns (pentru TPU.ro):

Muuuulti analfabeti cu diploma!

| Yuoia a răspuns:

As prefera sa fac acele tururi (ghidate sau nu) cu picioarele mele, acolo la fata locului. Dar daca nu se poate... e bun si unul virtual.

| mihai69 a răspuns:

Google street view e gratuit și te poate duce în mult mai multe destinații...