| brokxy a întrebat:

As vrea sa va intreb, chiar e asa de greu sa obtii o viza pentru SUA? Am auzit ca sunt respinsi multi. Preferabil raspunsuri de la oamenii care au fost acolo in America. As vrea sa vizitez niste locuri si niste prieteni. E posibil sa ma respinga daca am 18 ani?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| alessia5158 a răspuns:

N-am idee ce intelegi tu prin "greu" la obtinerea unei vize turistice de tip B1/B2!
Daca te referi la procedura de aplicatie si etapele acesteia, mai "greu" mi s-a parut completarea formularului electronic DS-160(de solicitare a vizei), foarte complex, cu foarte muuulte intrebari la care trebuie raspuns cu multa sinceritate si fara greseli.As putea afirma ca formularul respectiv este "baza/fundamentul" interviului care va urma, caci orice solicitant de viza este pentru ofiterul consular un posibil imigrant ilegal! Din cate imi amintesc, formularul contine date personale,date despre familie,studii,loc de munca,sanatate si multe, multe altele.
Daca te referi la interviul propriu zis, depinde esential de situatia fiecaruia---- ca, na, la interviu toti suntem priviti ca posibili imigranti!
Eu n-am avut nici varsta, nici situate posibil identica cu a ta. Am cerut viza turistica pentru SUA ( in 2012) dupa ce, anterior, obtinusem viza turistica pentru Canada( imi vizitam sora, cetatean canadian). Mi s-a pus o singura intrebare("ce vreau sa fac in state?")dupa care mi s-a spus sa astept acasa primirea pasaportului---l-am primit dupa 2 zile cu viza cu tot!

14 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Da este posibil!--- stiut fiind faptul ca la 18 ani nu poti avea o situatie socio economica care sa convinga ofiterul consular ca te vei inapoia in tara la sfarsitul vizitei( ori esti angajat cu un salariu din care nu-ti permiti nici macar costul calatoriei cu avionul, ori esti proaspat absolvent de liceu, ori esti proaspat admis la o postliceala sau la o facultate, ori esti somer indemnizat sau neindemnizat).
p.s.Detin o viza tip B (turistica) valabila 10 ani.

| brokxy explică (pentru alessia5158):

Cum ai obtinut viza e greu? Trebuie sa duci hartii sa le dovedesti cati bani ai?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e deloc greu dacă respecti niște conditii cât de cât minime prin care dodevesti ca ai la ce sa te întorci în România și posibilitatea financiara sa faci drumul pana în SUA. Mie la interviu mi-a pus fix 5 întrebări și mi-a dat viza. Și sa știi ca procentul de respinși e chiar mic, sub 10%

| sierra1 a răspuns:

Inscrie-te in programul "work and travel" și primești foarte ușor viza (ca student) și mai ai si un job și faci bani legal

| WhiteLife a răspuns:

Nici eu nu am fost, dar o prietena (actuala soție a unui verișor) și-a depus viza. S-au logodit, s-au căsătorit și după 2 ani, cam asa cred ca i-au aprobat-o. După ce s-au căsătorit au așteptat cam 6 luni sa se aprobe. Verișorul locuia de ani buni acolo, el avea viza și toate cele.

| Afurisenia a răspuns:

Dat fiind ca esti tanara, ai sanse mai mari sa aprobe.
Nu am fost. Dar am o cunostinta care se chinuie de multi ani si nici macar nu au chemat-o la interviu. Asta in conditiile in care are frati ce lucreaza acolo. Poate pentru ca deja are 30 de ani, nu stie nimeni de ce.

| suntserios a răspuns (pentru Afurisenia):

Cam vrăjeală cu acesta cunoștință a ta. Știi tu, la interviu nu te cheamă nimeni te programezi și te duci singurel.

| Afurisenia a răspuns (pentru suntserios):

Pentru viza de America? Ai fost tu? Ce vrajeala...

| suntserios a răspuns (pentru Afurisenia):

Amuzant, nu toata lumea inventeaza raspunsuri pe aici sa stii.

| alessia5158 a răspuns (pentru Afurisenia):

Este asa cum ti-a spus userul "suntserios"! ---la interviul pentru viza nu esti chemat sau invitat, asa cum ai inteles tu! Programarea la interviu si prezentarea la interviu se constituie in ultimile doua etape pe care un aplicat la viza este obligat sa le parcurga pentru ca, la finalul intregului proces de aplicatie, sa aiba UN REZULTAT ( fie refuzul vizei, fie acordarea vizei).

| brokxy explică (pentru suntserios):

Ce intrebari ti-a pus? Si e adevarat ca trebuie sa duci actele de la casa sa vada ca ai casa aici si acte cu privire la cati bani ai?

| suntserios a răspuns (pentru brokxy):

M au întrebat ce lucrez, cu cine ma duc, cum cunosc persoana de contact pe care o menționasem în formularul DS și perioada în care vreau sa ma duc. Întrebările pe care ți le pun la interviu sunt în mare doar ca să verifice ca ești cinstit pentru ca ei sigur știu răspunsurile dinainte.
Da, și eu mi am pregătit extras de cont, acte de pe la banca ca am credite șamd. Dar nu mi au cerut nimic. Dacă se ajunge sa te întrebe de acte de genul e posibil sa nu ți se dea viza.
Lucrurile sunt mai simple decât par la viza. Totul e sa fii sincer la completarea formularului și la interviu

| Afurisenia a răspuns (pentru alessia5158):

Asta inseamna ca acea cunostinta a fost respinsa si nu vrea sa recunoasca. Inseamna ca ne minte. Am spus ce stiu.
Dar mai stiu ca si @suntderios raspunde de multe ori anapoda, dar cu mult tupeu si de asta voi chiar il luati in serios. M-am uitat pe raspunsurile sale. Muuuulte sunt date... ca sa fie acolo!

| alessia5158 a răspuns (pentru Afurisenia):

Asa se pare! Unii nu rescunosc din orgoliu, ca si cum refuzul sau acordarea vizei ar atenta la propria lor valoare.