| bubu_8535 a întrebat:

Imi poate explica cineva despre biletele de avion? Cele electonice ce sunt? Nu prea inteleg.Ms.Funda.Care e procedura lor, adica ce si cum?

1 răspuns:
neluL
| neluL a răspuns:

Bilet de avion electronic

Începând cu 1 iunie 2008, agenţii de voiaj nu vor mai emite biletele de hârtie IATA. Acestea vor fi înlocuite de biletele electronice, care sunt deja utilizate de majoritatea pasagerilor din industria aeriană din întreaga lume.
Ce este un bilet de avion electronic?

Biletul electronic de avion (ET sau e-ticket) conţine datele înscrise anterior pe biletul de hârtie, în format electronic. Singurul act de care aveţi nevoie este chitanţa itinerarului ce confirmă detaliile biletului pe care l-aţi cumpărat, ca de exemplu numărul zborului, ora plecării, destinaţia, numărul biletului şi informaţii în ceea ce priveşte aeroportul. În timpul călătoriilor, trebuie să aveţi în permanenţă la dumneavoastră chitanţa itinerarului pentru a o putea prezenta angajaţilor aeroportului.

De ce trecerea la bilete de avion electronice?
Pe scurt, sunt mai eficiente şi mai comode pentru pasageri. Nu puteţi pierde un bilet de avion electronic. Informaţiile vor fi păstrate în siguranţă într-un sistem de calculatoare al companiei aeriene.

Itinerariul dumneavoastră poate fi modificat mult mai uşor. În cazul biletului electronic nu mai trebuie să mergeţi la sediul unei agenţii de voiaj sau agenţii aeriene pentru a ridica un nou bilet. Schimbările pot fi realizate imediat în sistem.

Pentru utilizarea biletelor de avion electronice nu aveţi nevoie de acces la internet, iar dacă vă conectaţi, vă puteţi rezerva sau gestiona planurile de călătorie mult mai uşor. De exemplu, acum puteţi chiar să vă înregistraţi online şi să vă imprimaţi permisul de îmbarcare de acasă!

Biletele de avion electronice nu dăunează mediului înconjurător. Eliminarea biletelor de hârtie va salva echivalentul a 50.000 de copaci maturi pe an sau în jur de 5 kilometri pătraţi sau 2 mile pătrate de pădure.