Si nu se percepe ceva comision daca scot din alta tara? Precizez ca am un card raiff, pachetul ala zero simplu
Vezi ce scrie in contractul tau cu banca, fiecare cont si banca au alte comisioane.
Eu prin "toata" Europa scot cardul in lei si platesc linistit. Am luat si salarii in coroane suedeze pe el, comisioanele erau platite de societatea care ma platea, nu de mine.
La platile in alte monede, plateam comision mic si ma anuntau cursul la care au facut conversia, prin SMS.
Legat de Bulgaria, mai demult stiu ca era important sa cumperi leva (moneda lor) sau euro din Romania, ca ei aveau un curs foarte mic pentru leul nostru, daca schimbai la ei.
Revolut? Card Curv3 (cu e in loc de 3, dar imi cenzureaza daca scriu)? Monese? In principiu nu te rupe foarte tare Raiffu' daca ai card la ei, dar nici foarte bine nu e.
Cel mai bine platesti cu cardul. Dar daca vrei sa ai si numerar, schimbi acolo lei, sau euro. Poti scoate si de la bancomat.
Platesti cu orice card oriunde. Exista peste tot case de schimb care accepta chiar si lei. Fereste-te de bancomatele EuroNet.
Mergi cu euro și acolo schimbi in leva.
Așa ieși cel mai bine.
Cursul cel mai bun e 1.95 dar merge si 1.94.
anonim_4396 întreabă: