| manuelus50 a întrebat:

Oare după ce se v-a termina războiul de la graniță, cât de curând sper eu, se mai poate vizita Chernobyl?

Răspuns Câştigător
| vodami92 a răspuns:

Chernobyl a fost foarte nasol naspa! cum a explodat acel capac deasupra centralei! si a eliminat o mare cantitate de radiatie in aer! cel mai rau imi pare pentru muncitorii centralei! ala Akimov! saracul prin cate a trecut! el a avut cantitate mare de radiatie in corp! culoarea corpului lui devenise neagra cu totul! si pe deasupra s-a si descompus! au existat intr-adevar niste sanse sa il salveze dar slabe! un transplant de maduva! fara rezultat! iar apoi i-au pompat multa morfina in corp! sa il salveze! dar nici asa fara rezultat! la un moment dat i-au fost si pupilele afectate! nu le mai putea deschide deloc! iar la un moment dat si creierul sau numai raspundea! si numai putea oferi nici un fel de informatie! iar apoi a decedat! greu pentru maicasa si sotia lui! apoi mai era si Toptunov! care si la el aceeasi situatie! tot asa beneficiase de transplant de maduva! dar fara rezultat! parintii lui la fel distrusi cu totul! imi pare rau pentru ei! dupa aceea si la pompieri! ala Ignatenko! prin cate a trecut si el! si pielea lui a suferit multe transformari! pana s-a descompus cu totul! saraca sa sotie! era mereu vanata de ziaristi! sa ii ceara date despre decesul sotului ei! nu o lasau deloc in pace! pana nu le zicea spunea ceva! greu foarte greu! nu am mila fata de Dyatlov! Fomin! Bryukhanov! dar asta este! trebuiau pedepsiti mai mult! norocul lor a fost ca au inaintat in varsta! si de aia au primit pedepse putine! am inteles ca doar Fomin ar mai trai! ceilalti doi sunt morti! Dyatlov! Bryukhanov! in fine! nu se poate sa nu imi para rau si de Legasov! cat a incercat el si cu Serbina! sa scoata adevarul la lumina! si nu au reusit! pacat! dumnezeu sa ii ierte pe toti! Akimov, Toptunov, Sitnikov, Khodemchuk etc! plus pompierii Ignatenko, Vashchuk, Kibenok, Titenok, Tishura etc! toti au fost niste eroi!

| vodami92 a răspuns (pentru vodami92):

Am uitat sa zic spun ca atunci cand au atins grafitul! nu erau doar rosii asa pe fata sau corp! mai aveau si o substanta neagra care se numeste bitumen! e ca benzina sau motorina de culoare! din aceasta cauza ca aveau bitumen! care a avut! i-a afectat! nu puteau manca! nu puteau vorbi! nasol naspa! oricum americanii nu stiu multe despre Chernobyl! nici nu ar avea cum! rusii stiu! dar nu vor sa zica spuna! sunt secrete de stat la ei treburile astea! vom afla cand nu vor mai fi pe pamant Putin Lavrov sau Peskov!

Adevarul ca nici rusii nu sunt mai brezi ca sa zic spun asa! in documentarul ala din 2004! ora zero! dadea vina Akimov pe Stoliarchuk sau Kirschenbaum! si eu nu cred ca a fost chiar asa! ma rog! etc! prostii niste prostii! dar adevarul va iesi cumva la iveala! la un moment dat! trebuie!

Si ar mai fi ceva! dar e adevarat asta! ca i-ar fi zis spus Akimov sotiei sale imediat dupa accident! ca numai lucreaza niciodata in industria nucleara! sub nici o forma!

Multi s-au intrebat chiar daca mai traiesc din muncitorii care au lucrat in acea noapte! da ar fi fix trei! Trubin Stoliarchuk si Kirschenbaum! acesta Kirschenbaum ar fi fugit in Israel din cate am inteles! s-a stabilit acolo! la fel si de pompieri! e acolo e mai dificil! traiesc dar numele lor nu sunt foarte cunoscute!

6 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Vizitarea Cernobîlului era cu greu permisă și înainte de război - doar grupuri mici și vizite scurte.

| DoarDorr a răspuns:

Razboiul nu impiedica vizitarea Cernobîlului. Zona de conflict e departe. Problema e ca este inca o zona puternic radioactiva. Din acest motiv nu sunt permise vizitele decat in conditii stricte si de scurta durata. A, nu-ti inchipui ca poti intra oriunde. Doar zona exterioara si la distanta.