| FreakyHalloweenBoy a întrebat:

Salut.Eu alaturi de clasa mea am vrea sa mergem intr-o excursie de 2-3 zile pe la sfarsitul lui aprilie(suntem din Oradea). In ce zona ne-ati recomanda sa mergem si ce am putea vizita acolo? Ne intereseaza ca sa putem vizita ceva in acea zona, nu numai sa mergem si sa ne relaxam. Daca ati putea scrie un fel de program, circuit sau cum vreti voi. De ex: Oradea >-Orasul X (se poate vizita orasul >Y)-va cazati in orasul M(se poate vizita cetatea N) laughing Atentie. Un singur loc avem nevoie[nu ne plimbam prin toate orasele tariilaughing]in care se ne cazam si sa putem vizita muzee, cetati, pesteri etc(2-3 zile) Dau funda la cele mai bune idei de zone turistice.big grin

3 răspunsuri:
| jusify a răspuns:

Frumosul oras Rhodos este capitala si prefectura insulei si a grupului de insule Dodecanesse. Estee divizat in doua parti: orasul vechi, care mai este numit si orasul medieval si orasul nou.

Orasul vechi este inconjurat de ziduri puternice si este unul dintre cele mai mari si mai bine conservate asezari medievale din Europa. Acest oras medieval fortificat este plin de cladiri care marturisesc despre trecutul si istoria insulei din antichitate, din perioadele bizantine, din evul mediu si pana la dominatia otomana.

Superbul palat al Marilor Maestri, cladirea din Collachium, superbul spital al cavalerilor, frumoasele hanuri care erau folosite de cavaleri si bisericiile gotice, impreuna cu ingustele alei pavate cu pietre, arcadele si absidele din piatra, palatul Castellan, diferitele moschee, supraabundenta de biserici bizantine, traditionalele case rhodiene si conacele influentate de arhitectura venetiana si araba formeaza o imagine magica si unica.

Acest peisaj atrage si farmeca multi vizitatori care vin in fiecare an in Rhodos, ducandu-i intr-o lume medievala amestecata cu alte timpuri si atmosfere. Printre toate minunile arhitecturale, cativa palmieri si fantani rafinate adauga si mai multa frumusete si originalitate acestui uimitor vechi oras.

Orasul nou al Rhodosului a fost construit cand locuitorii orasului vechi au ridicat noi asezari in afara zidurilor, dupa asediul magnificului Suleiman (1522). Majoritatea cladirilor din aceasta parte a orasului dateaza de la conducerea italiana, care au ornamentat cladirile conform stilului arhitectural neo-gotic si venetian. Acesta a creat un stil caracteristic aparte orasului, in special in zona porturilor.

Planificate atent, numeroasele parcuri, pietele si strazile largi completeaza aspectul frumos al noului oras Rhodos, unde toate activitatiile comerciale, turistice si culturale au loc.

Multele hoteluri de lux ale orasului au fost proiectate cu o estetica moderna, potrivite cu impresionantele cladiri italiene. Cladirea noii pietii, care se afla in port, este de o frumusete deosebita si impresioneaza prin arhitectura, decoratiile de aur si cupola rotunda, plina de cafenele, magazine si restaurante.

Palatul guvernatoriilor merita, de asemena, sa fie vizitat, combinand stiuril arhitecturale bizantine, spaniole si medievale. Un cazinou, un teatru si un teatru traditional de dans participa la atmosfera cosmopolita si la faima unui oras plin de viata si distractii.

Orasul Rhodos ofera toate modalitatiile de cazare, numeroase baruri, cafenele, restaurante, taverne, cluburi, cinematografe si multe altele. Are o reputatie in ceea ce privesc cumparaturile din magazinele de lux care furnizeaza parfumuri faimoase, bauturi si umbrelute cu orasul Rhodos.

| FreakyHalloweenBoy explică:

Doamne medeea laughing orcine care sta in Oradea a fost cel putin o data in Baile Felix -statiune care nu e asa de departewinking

| MeDeEa14DeEa a răspuns:

Ati putea merge la Baile Felix, cat despre cazare cauta aici : http://www.tourismguide.ro/html/orase/Bihor/Baile%20Felix/index.php