| nyteshade1797 a întrebat:

Salut, TPU! Stie cineva cam cat m-ar costa o calatorie Craiova-Iasi (dus-intors)? Nu conteaza cu ce, poate sa fie si cu un autocar, si cu trenul. Eu am cautat pe net si nu am gasit nimic...

Răspuns Câştigător
| pilaf a răspuns:

Dacă optezi pentru varianta cu trenul, o călătorie Craiova-Iași costă 141.65 lei. Dacă vei umpăra biletul dus-întors, beneficiezi de o reducere de 10%.

Prețul de mai sus este valabil pentru o călătorie cu tren InterRegio la clasa a doua. Călătoria va dura cam 12 ore, incluzând 1 oră și 48 de minute cât durează legătura dintre trenuri (în Gara de Nord din Buurești).

Nu recomand călătoria cu autocarul din următoarele motive:
1. Cea mai scurtă călătorie (ca durată) dintre opțiunile posibile este de 11 ore și 40 de minute, timp în care vei sta înghesuit, într-o poziție incomodă, cu posibilitatea de a merge la toaletă doar când oprește șoferul. Prețul pentru un bilet este, comparativ, mai mare decât la CFR (prețul unui bilet la autocar este de 160 lei).

2. Variantele mai ieftine (52.5 lei) durează mult, respectiv 1 zi și 2 ore și jumătate.

3. Traseul presupune schimbarea autocarului, dar schimbarea nu se face neapărat în stația (locul) unde v-a lăsat autocarul care v-a adus până acolo și riscați să pierdeți legătura.

4. Riscul mult mai ridicat de accidente care se pot întâmpla pe șosele.

1 răspuns:
| Gabi1999 a răspuns:

Intra pe cfr.ro si cauta ruta Craiova-Iasi.
Cred ca in jur de 200-300 lei. (cu trenul )