anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa zburat pentru prima data cu un avion solar.
Zborul a durat o ora jumate.
Nu ar fi bine sa se faca si masini pe baza solara?
http://ansa.it/......04015.html

8 răspunsuri:
cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Merge lent treaba, inca se fac bani multi din benzina/motorina, dar la un moment dat nu vom avea ce sa mai prajim. Cred ca multi dintre noi au uitat cum e sa mergi cu trenul.

| georgesur a răspuns:

Interesant ca performanta tehnica, dar departe de a fi si ceva practic,. iar de pret ce sa mai vorbim. Toata lumea da vina pe interesele marilor firme petroliere dar in mod sigur atunci cind se va gasi tehnologia ieftina si s-ar crea o nise de rentabilitate nimeni nu va putea tine in loc progresul. Ce se uita cu privire la aceste energii regenerabile(zise curate) este ca sunt, paradoxal,
extrem de poluante. Producerea bateriilor, materialelor compozite, a motoarelor electrice etc.foloseste "la greu"
ind. metalurgica, chimica, energetica ...toate acestea fiind extrem de poluante.Multi sunt uimiti de dezvoltarea economica a Chinei (aproape toate marile concerne au fabrici acolo), dar putini observa ca "atractia"o constituie tocmai aproape inexistenta nici unei norme de poluare.Pretul il plateste toata planeta!

| Jonathan a răspuns:

Ar fi bine dar toata industria auto s-ar da peste cap, cred ca masinile pe baza solara ar fi mai scumpe iar in alt rand industria petroliera ar cadea iar acei miliardari ar fi foarte suparati.

| Roxxu13 a răspuns:

Ba da...ca sa se mai reduca din consumul de petrol...si sa oprim poluarea!

| Bubulet a răspuns:

Ba da din contra ar fi chiar mai frumos si mai interesant

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ba da! dar oamenii vor sa arate cat de "tunate" si cat de repede merg masinile lor straight facestraight face

din ce stiu eu, masinile pe baza solara merg destul de incet [ 50 km/h ]
si totusi poate se trezeste si lumea, ca se cam subtiaza stratul de ozon.
ar fi o mare imbunatatire pentru om, si planeta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu, masini solare, nu! Masinile care sa fie alimentate direct de la niste celulele fotovoltaice de pe masina au un randament scazut, performante zero, deci nu se preteaza pentru a fi folosite in societatea noastra asa cum o stim.
Poate o combinatie, centrala solara care sa produca curent si masini electrice ...asta este mai aproape de adevar, ba chiar realitatea!

| HellKnight a răspuns:

Exista deja masini pe baza solara dar majoritatea sunt hibrid, cele mai multe sunt prototipuri