Nu te panica, fa-ti curaj si du-te, integreaza-te! Nu trebuie sa vorbesti la fel de mult ca unii, dar nici sa taci. Daca nu stii ce sa zici, observa-i pe ceilalti, studiaza-le comportamentul, replicile si invata de la ei. Nu trebuie sa faci nimic iesit din comun, relaxeaza-te si nu te judeca prea aspru atunci cand dai o replica stangace si ceilalti rad. E omeneste sa ti se intample asta, e mai bine sa faci oamenii sa rada decat sa planga. Alege-ti exemple pozitive, nu dobitoci care atrag simpatia pentru. ca jignesc si se dau in spectacol! Hai ca poti! Bafta! Crede mai mult in tine!
Stiu sentimentul pentru ca si eu m-am simtit asa in clasa a 9-a, dar
trebuie sa te gandesti ca si maine e o zi. Si daca nu ai vazut azi in colegii tai niste potentiali prieteni, atunci sigur o vei face maine.
Eu am incercat sa fac cunostiinta cu cei pe care nu-i cunosteam, desi aveam putine emotii, iar acum dupa 2 ani, sunt deja prietena cu unii.
La inceputul liceului trebuie sa incerci sa iti lasi deoparte inhibitiile pe cat posibil. Ia-ti inima in dinti si cunoaste lumea, baga-te in vorba (dar nu intr-un mod stresant, poti aluneca usor in partea aceea totusi) si nu astepta sa fie ei comunicativi si pentru tine. Cu ei ramai 4 ani, mai devreme sau mai tarziu tot vei dezvolta diverse relatii cu cei din jur (inevitabil, dat fiind faptul ca vei petrece mai mult timp cu ei decat cu familia poate) iar ca sa nu iti para rau pentru ca ai facut-o prea tarziu, mobilizeaza-te din timp. Succes!
Damon666666 întreabă: