Vorbeste cu diriginta! O plangere la telefonul copilului poate duce la institutionalizarea ta. Asta inseamna extragerea ta din sanul familiei si trimiterea la o casa familiala (un fel de casa de copii mai moderna) sau trimiterea ta in grija unei alte familii.
Nu il ia asa usor din familie. Mai ales ca are conditii, are parinti, scoala o frecventeaza, este imbracat curat, nu prezinta forme de abuz ( neglijenta ). Iar DGASPC-ul se lupta pentru reintegrarea copilului in familie.
Ce ai vazut la acces direct ( daca te-ai uitat ) este caz in care copilul este neglijat de catre mama.
Iar eu anul trecut am sesizat DGASPC-ul cum trei copii de la mine din bloc sunt nesupravegheati de parinti si deranjeaza vecinii.
Au facut ancheta sociala si anchetă au ramas. Mi s-a raspuns "copiii au fost luati in evidenta" si nimic mai mult. Copiii tot de vagabonzi umbla si nici scoala nu o mai frecventeaza. Nu ia pe acesti copii si il ia pe copilul care a initiat intrebarea?
Copilul se poate plange cum parintii nu au un comportament tocmai potrivit.
Parintii pot fi chemati la DGASPC, atentionati si probabil amenintati."daca nu va schimbati comportamentul fata de copil, luam copilul din familie". Dar bine ca nu il va lua din familie. Toate acestea tipic DGASPC.
Mama mea de 20 ani lucreaza in sistem si stiu.
Pe mine nu ma mai ia. Sunt prea batran pentru asta dar acum cativa ani in urma erau niste copii care cerseau. Am facut sesizare si intr-o luna mi-a venit raspuns ca au fost ridicati. Ideea este ca eu n-am facut local. Astia sunt puturosi. Eu am facut la Bucuresti. In cazuri de astea cu bataie, insa, actioneaza si ei foarte rapid.
Daca esti suficient de mare ai putea sa-ti iei un job si sa te muti cu chirie. Si pana te stabilizezi cu toate ai putea sa-ti ingheti anul la scoala
De fapt, tu ai expus problema aici asa cum ai vrut tu, nu cum este de fapt reala.
Tu nu esti chiar ingeras din cate vad, uite aici, daca ai uitat ce ai declarat in trecut:
"în 30 Octombrie | AlexDorinel a întrebat:
Salut TPU! Azi cand am venit de la scoala mama mi-a zis ca mi -a luat un cadou.Mi-a luat 2 bluze si niste ghete, si eu le-am zis ca mi -au luat mare brânză, IN GLUMA!"
si aici:
"în 23 Noiembrie | AlexDorinel a întrebat:
Am o tastatura si mouse care nu mi plac si vreau sa le sparg si sa mi ia mama tastatura mecanica si mouse de gaming.Ce sa fac?"
Judecand dupa probleme create de tine, vad clar ca esti un copil obraznic si nerecunoscator, care pretinde doar ce vrea el si pe deasupra minte de ingheata apele.
Ar trebuii sa-ti fie rusine sa vii cu asemenea cerere pe froum, acuzandu-ti parintii!
Bă!
Tu te plictisești și iar pui întrebări ca să dai de lucru la fraieri.
Ba te lauzi cu banii familiei tale. Ba te plângi ca nu știu ce nu-ți cumpără părinții.
Cred că ai o problemă serioasă la mansardă și trebuie să discuți cu un psiholog.
Unii din cei care răspund aici chiar te iau în serios.
Sau poate ești un troll care face mișto de toată lumea.
În condițiile în care îi deranjezi, e normal sa reacționeze. Acum ca te si bat e partea a doua. Cu asta nu sunt de acord însă unii părinți nici nu stiu cum sa mai procedeze sa fie bine pentru toată lumea. N o fi bine pentru tine sa fi bătut da nici pentru ei nu este plăcut cand sunt enervati. Nervii, ca si pumnii, sunt la fel de insuportabili. E dreptul tau sa suni la protecție doar ca sa stii, aceștia nu ti pot oferi conditiile de acasa si nu prea cred ca nu vei mai avea parte de neplaceri pe la centrele de copii. Parerea mea e că ar trebui să fi mai supus acum ca tot n ai de ales si sa stai acolo la tine acasa pana vei fi in stare sa te descurci.
Îmi pare rău că trebuie să treci prin asta, din păcate mulți "părinți" nu realizează cât rău fac unui copil cu astfel de manifestări.
E un comportament extrem de toxic.
Da, poți încerca să faci plângere și să discuți și cu psihologul școlii care te va îndruma și te va ajuta cu situația ta.
Atunci vorbește cu diriginta/dirigintele sau un adult în care ai încredere.