In primul rand, nu judeca "toti" oamenii, nu generaliza. Gandeste-te ca abia ai intalnit 1 procent din oamenii pe care ii vei cunoaste toata viata si deja ai aceste prejudecati. Iubeste, iarta, ramai tu cu demnitate si cu valori si traieste-ti viata in cel mai bun mod.
Da, si mie mi se pare greu sa găsești prieteni adevărați acum mai ales daca tu esti dechis la minte si daca esti mai inteligent sau ai o gândire mai avansata pentru ca majoritatea nu sunt inteligenti si nu gândesc asa. Si da, cei mai mulți se apuca de fumat (la scoala, după scoala) oricum de la scoala ca sa stea cu "prietenii" sau ca sa aiba companie la scoala si dupa. Nu se apuca de fumat ca se gandesc ei, se apuca din cauza altor persoane si ca sa aiba companie/anturaj/prieteni (cu care oricum nu au relatii profunde) si ar mai fi motivul ca par mai "cool" sau șmecheri daca fac asta. Si eu as vrea sa aflu cum pot gasi prieteni adevărați, ca asa sa găsești prieteni nu e greu daca te schimbi pentru fiecare persoana si te duci pe interesele ei si faci ce vrea ea, dar asta înseamnă ca esti si fals si o sa si regreți mai tarziu si multe altele. Mai ales ca is destui care ar reacționa urat daca încerci sa începi o conversație cu ei online sau in viata reala (nu stiu daca mai ales in România, dar am o presimțire ca la varsta adolescenței is mai prietenoși copiii de exemplu din America sau alte țări.
motanelul întreabă: