| Jessica_Alina_1994 a întrebat:

Buna, am 13 ani, 1.45 si 40 kg. Problema mea este ca sunt prea scunda. Nici mama mea nu este destul de inalta, dar tata si neamul lui da. Am fost la un doctor endocrinolog si aceasta mi-a spus sa fac niste radiografii la cartilaje. I-am spus ca menstruatia mi-a venit acum 2 ani, in luna martie. Ea mi-a spus ca s-ar putea sa se opreasca cresterea. As avea nevoie de un sfat. Se poate sa mai am cartilajele deschise? Nu vreau comentarii rautacioase... multumesc

5 răspunsuri:
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Ti-ai facut radiografiile la cartilaje pe care ti-a spus sa le faci? Din alea isi da seama in ce stare sunt cartilajele si se poate chiar estima inaltimea ta finala. Aproape sigur sunt deschise si vei mai creste dar probabil nu foarte mult, probabil nu vei depasi 1.60. Sunt multi factori implicati conteaza inaltimea parintilor, conteaza si varsta la care ti-a venit prima menstruatie, etc. Crezi ca noi putem ghici? Fa-ti radiografiile si du-te cu ele la endocrinoloaga si o sa-ti raspunda ea la intrebarile astea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Astea nu sunt probleme adevarate in viata!
Ai doar 13 ani, corpul se opreste din crestere la 25 de ani! Unii se dezvolta mai greu alti mai usor, depinde de fiecare. Incearca sa faci sport cum ar fi: volei, baschet...

| Jessica_Alina_1994 explică (pentru anonim_4396):

Am incercat sa fac baschet. chiar si inot. Nu m-am inaltat deloc!

| Anisia78 a răspuns:

Buna! Eu te sfătuiesc să nu te îngrijorezi. Încă ai timp să crești în înălțime. Multe fete se dezvoltă între 13-18 ani. Și dacă vrei să-ți stimulezi și mai mult creșterea, îți sugerez să practici un sport, precum basketul. Oricum, n-ar trebui să te complexeze înălțimea, nu ea te face un om „mare".

| Jessica_Alina_1994 explică (pentru Anisia78):

Multumesc de raspuns! Adevarul e ca am vazut si fete de varsta mea chiar mai mici. 1.40 sau poate si 1.30. Am incercat sa practic si cateva sporturi si nimic. Sincer nu vreau sa am 1.70 dar nici sa raman la 1.45. A inceput sa ma complexeze foarte mult chestia cu inaltimea, de asta am pus si aceasta intrebare. O sa ma duc sa-mi fac radiografiile si o sa revin cu un raspuns! Iti multumesc foarte mult