Buna! Eu te sfătuiesc să nu te îngrijorezi. Încă ai timp să crești în înălțime. Multe fete se dezvoltă între 13-18 ani. Și dacă vrei să-ți stimulezi și mai mult creșterea, îți sugerez să practici un sport, precum basketul. Oricum, n-ar trebui să te complexeze înălțimea, nu ea te face un om „mare".
Ti-ai facut radiografiile la cartilaje pe care ti-a spus sa le faci? Din alea isi da seama in ce stare sunt cartilajele si se poate chiar estima inaltimea ta finala. Aproape sigur sunt deschise si vei mai creste dar probabil nu foarte mult, probabil nu vei depasi 1.60. Sunt multi factori implicati conteaza inaltimea parintilor, conteaza si varsta la care ti-a venit prima menstruatie, etc. Crezi ca noi putem ghici? Fa-ti radiografiile si du-te cu ele la endocrinoloaga si o sa-ti raspunda ea la intrebarile astea.
Am incercat sa fac baschet. chiar si inot. Nu m-am inaltat deloc!
Multumesc de raspuns! Adevarul e ca am vazut si fete de varsta mea chiar mai mici. 1.40 sau poate si 1.30. Am incercat sa practic si cateva sporturi si nimic. Sincer nu vreau sa am 1.70 dar nici sa raman la 1.45. A inceput sa ma complexeze foarte mult chestia cu inaltimea, de asta am pus si aceasta intrebare. O sa ma duc sa-mi fac radiografiile si o sa revin cu un raspuns! Iti multumesc foarte mult