| Anonimus5656 a întrebat:

Bună! Am 16 ani și sunt virgină. Aș vrea răspunsuri serioase de la femei. Am menstruație de 2 ani aceasta fiind în mod normal destul de neregulată întârziind 2-3 săptămâni și fiind destul de abundentă ținându-ma 5-6 zile uneori și 7 dar mai rar. Din vară am observat o schimbare ciudată a acesteia tot întârzia dar abundența acesteia a scăzut și a început să mă țină doar 5 zile. În luna septembrie am observat că începe să vină regulat cu 2 zile înainte de cât era premeditat. Doar că cantitatea s-a schimbat e mult mai ușoară și mă ține mult mai puțin 4-5 zile, prima și ultima zi având mai mult pete …. Vreau să știu dacă e de îngrijorare? Sau e normal? Am o dereglare hormonală? Repet vreau răspunsuri de la femei in toată firea!

Răspuns Câştigător
| DariaDark a răspuns:

Ești în perioada adolescenței, da, sunt dereglări hormonale dar sunt normale, după o vârstă reprezintă o problemă, dar ca să te asiguri poți consulta un ginecolog.

5 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Mie mi se pare ca incepe sa fie normala. Ingrijorator era cand nu iti venea la timp si tinea foarte mult.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i nimic de ingrijorat, s-a mai reglat hormonal doar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti sigura ca ai avut intarzieri de 2 - 3 saptamani la ciclul menstrual? Ai calculat corect?
Daca da, esti 100% sigura ca ai calculat corect si chiar ai avut aceste intarzieri atunci te sfatuiesc sa mergi la un consult ginecologic ( medicul de familie te poate sfatui in acest sens ), daca nu, stai linistita, dereglarile hormonale in primii 2 ani al aparitiei ciclului menstrual la adolescenti e perfect normal, totul va incepe sa se stabilizeze treptat.

| ania a răspuns:

E normal sa fie mai scurta daca vine mai des, nu mi se pare nimic in neregula.

| Sunshine123 a răspuns:

Bună! Nu de la femei în toată firea trebuie să primești un răspuns, ci de la un medic ginecolog, el este cel mai în măsură să îți dea informații cu adevărat de încredere pe baza istoricului tău menstrual. Este posibil să fie ceva normal dar este și posibil să nu fie, dar nu te baza pe ceea ce spun alte femei pentru că toate suntem diferite, avem corpuri diferite, vârste diferite iar fiecare situație este unică. Sfatul meu este să faci o programare la medicul tău ginecolog și să îi spui tot ce ai scris mai sus, în acest fel îl vei ajuta să aibă o imagine mai amplă asupra lucrului cu care te confrunți. Dacă te simți intimidată de un medic de gen masculin poți oricând să mergi la un medic de sex feminin. Caută recenzii legate de medic înainte să faci o programare astfel încât să găsești un medic dedicat. Sper că te-am ajutat!