| Genevaaa a întrebat:

Buna, am 19 ani, iubitul meu 18. Suntem de 2, 5 ani impreună si stam la mine de 2 ani. Efectiv de la o vreme a inceput sa mi zica mie sa mi cer scuze dupa ce el m-a suparat. Prima oara a aparut ca o gluma si mai radeam, oricum nu mi ceream scuze pentru nimic, Dar acum vad ca tot repeta asta si simt ca explodez de nervi cum adică tu care m-ai jignit, ai stat incruntat fara motiv toata ziua si mi ai stricat starea, imi zici mie sa mi cer scuze. Si asadar uneori sunt agresiva din impuls pentru ca simt ca nu ma crede si in continuare el rade si ma apasa sa mi cer scuze pana ma vede așa.
Si nu inteleg de ce. Apropo oricum nu simte nimic.
Sa zic doar o faza de aseara, el a spus ca ii e foame, bosumflat. I am dat cateva optiuni dar nu i au convenit. Era dragul de el foaarte suparat, de parcă nu am 90 lei pe card si un profi la 15 min de mine.
Prima oara am zis ca hai ca merg eu, eventual merg cu o prietena pana la profi. (Era vijelie apropo afară) si inca nu avem niciunul permis.
Dar dupa aia m-am gandit ca el nici nu incearca sa se implice adica sa zica ca vine cu mine, ca pana la urma mancarea era doar pentru el și eu mergeam sa i o iau. asa ca i-am zis sa mergem impreună. A zis ok
Tin sa mentionez ca in timpul discutiilor eu oricum faceam curat deci sa ma fi dus eu pentru el la magazin care el stătea linistit pe canapea in timp ce eu faceam curatenie peste tot avand si etaj si urcam coboram in continuu era cam nasol. In sfarsit, am vazut ca nu zice nimic asteptam sa zica cand vrea să mergem sa luam mancare, nu mi-a mai zis si a stat bosumflat toata seara stricandu mi starea, in final ca sa zica ca e prea tarziu sa mai facă ceva de mancare daca cumpar eu.
Deci eu ma oferisem in prim plan sa fac ceva, sa merg eu pentru el, sa mi cheltui eu ultimii bani pe care tot cu el i am consumat 300 in 2 zile, si TOT NIMIC NU I A CONVENIT si a zis sa mi cer scuze! Legat de cei 300 lei mi-a intrat o bursa si prima oara i-am zis in glumă hai să te scot. pentru ca stau numai in casa cu el ce naiba, ok bun am.luat ce voia el si ce voiam eu, am dat 150 in prima zi fara sa imi iau o haină măcar, ptc de obicei imi iau doar elemente fizice nu mancare de atatia bani, de acest lucru asigurandu se de obicei parintii.
Apoi urmatoarea zi ii era foame am dat comandă pentru el, eu ma descurc cu iaurturile mele și ovazul si ce mai mananc.
Si ultima zi cea de care m-am legat in prim plan de la inceput, este ca tot m-am oferit sa-i iau mancare si tot el a stat bosumflat si a zis sa mi cer scuze ca am gresit, pentru ca el nu poate realiza ce a facut greșit!

8 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Mda practic ți-ai luat un copil de crescut, nu un iubit. Nu e deloc normal cum se comporta și vinovată ești și tu că te lasi călcată în picioare așa. Îl pui pe el pe primul loc și indiferent ce face tu accepți și te complaci și de aia și continuă, că a avut că-i merge. Ori pui piciorul în prag și îi zici tu faci aia, tu faci aia, ori te despați de el.

| ania a răspuns:

Daca lasi pe cineva sa te exploateze, treaba ta. Cine se muta împreună fara casatorie nu are binecuvantarea lui Dumnezeu peste relația lui si apoi va mirati de ce nu iese bine.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Sta la tine, gratis? Cazare, mancare, utilitati gratis?
Nu face nimic prin casa?
Intr-un fel, are dreptate omul: e vina ta. E vina ta ca ti-ai luat un trantor, un gigolo de intretinut.
In locul tau, mi-as cere scuze ca nu l-am dat afara mai repede.
Pa!

| Miruna333 a răspuns:

Gresesti FOARTE mult iar el te trateaza ca pe un pres pentru ca ii permiti atat de multe si ii faci totul pe plac. Zici ca el e fata si tu baiatul. Esti in energia ta masculina, cumparandu-i lucruri si dandu-i optiuni cand i se scoala(mai pe romaneste) iar el feminin cand se bosumfla ca nu i s-au indeplinit figurile.
Cine greseste? Simplu. Adevarul e crud, insa tu gresesti. De ce? Pentru ca ii inghiti atatea si inca il tii langa tine. Aici e greseala ta. Ii dai sansa sa te tot raneasca si sa se comporte ca ultimul intretinut de pe lume. Absorbante nu te trimite sa ii cumperi?
1. Te jigneste si tot stai cu el?
2.,,El rade si ma apasa sa mi cer scuze pana ma vede așa?'' Asta este si mai grav, stie cum sa se joace cu nervii tai.
3. ,, l a spus ca ii e foame, bosumflat. I am dat cateva optiuni dar nu i au convenit. Era dragul de el foaarte suparat'' - Esti mama lui sau iubita lui? Ii e foame, el gaseste optiuni, nu mai dadacii baietii.
4.,,Prima oara am zis ca hai ca merg eu''- El banuiesc ca are picioarele complet functionale, de ce nu s-a dus el?
5.,,nu mi-a mai zis si a stat bosumflat toata seara stricandu mi starea, in final ca sa zica ca e prea tarziu sa mai facă ceva de mancare daca cumpar eu'' Nomal ca nu ti-a zis, l-o fi invatat maica-sa sa faca totul pentru el si el este lipsit de initiativa. E un copil in corp de adult, vrea ca tu sa il dadacesti si dupa se plange in final cand n-ai vrut sa ii faci pe plac.
6.,,sa mi cheltui eu ultimii bani pe care tot cu el i am consumat 300 in 2 zile, si TOT NIMIC NU I A CONVENIT si a zis sa mi cer scuze'' Cea mai mare greseala din partea ta ca erai pregatita sa iti consumi banii TAI pe mofturile lui. Daca nu era mancat de vreo saptamana, mai intelegeam, dar asa? De ce te sacrifici pentru un pusti plin de figuri si alintat prea mult de parinti? La faza cu scuzele e clar ca nu este sanatos, a dat-o in alte probleme.
7.,,Legat de cei 300 lei mi-a intrat o bursa si prima oara i-am zis in glumă hai să te scot. pentru ca stau numai in casa cu el ce naiba'' erau banii tai, nu ai vostri. Baiatul scoate fata in oras de fiecare data si plateste, nu fata, in nicin caz! El profita de tine la orice.
8.,,Apoi urmatoarea zi ii era foame am dat comandă pentru el, eu ma descurc cu iaurturile mele și ovazul si ce mai mananc'' Tie cand iti este foame el se ingrijeste de tine? Iti gateste? Face comenzi? Nu suna deloc asa. Vad ca TU faci TOTUL si el doar profita de tine, pe langa asta te si denigreaza si respect 0. De ce sa dai comanda pentru el? Iarasi, este adult, vede de el. Nu e fratele tau minor sa platesti pentru el!
9.,,este ca tot m-am oferit sa-i iau mancare si tot el a stat bosumflat si a zis sa mi cer scuze ca am gresit'' Ai gresit in capul lui fiindca el vrea sa ii fii sluga, cand ii e fomita, sa ii iei la baiat imediat ce pofteste, sau sa ii faci o comanda, nu exista cale de mijloc.
Descotoroseste-te de copil, ca sa dai de un barbat adevarat fara ifose si care sa se ocupe de tine, nu invers

| Genevaaa explică (pentru Miruna333):

Cam asa este. respect 0. Multumesc frumos pentru raspuns

| annonimaaaa555 a răspuns:

Bun, o spun direct: Are comportamente care pot semăna cu cele ale unui narcisist, mai ales din tiparul de victimizare, manipulare emoțională și lipsă de empatie. Iti scriu semnele clare pe care le-ai descris și care se regăsesc în narcisism:
Îți răstălmăcește vina – tu ești rănită, dar el te face pe tine să-ți ceri scuze. (gaslighting)
Nu își asumă greșelile – nu vede ce a făcut greșit, ba chiar insistă că tu ai greșit.
Lipsă de empatie – tu faci eforturi (curățenie, mers la magazin, cheltui bani), el stă pasiv, bosumflat.Control prin vină – te face să te simți vinovată când nu-i convine ceva.Folosește iubirea ta împotriva ta – profită de faptul că tu vrei binele relației, dar nu oferă echivalent.Comportament pasiv-agresiv – în loc să comunice matur, se supără copilărește și îți strică starea. Poate nu e un narcisist clinic, dar comportamentele lui sunt toxice și manipulatoare. Ai dreptul să fii tratată cu respect, nu folosită sau manipulată.
Eu sincera sa fiu nu as sta cu el... știu toate astea ca asa e "tata".