| Idkkkkkmaaannnnn a întrebat:

Am o problema cu sâni... Am aproape 14 ani și am cei mai mici sâni din clasa și mă simt la ciudat... Am citit pe unele site-uri că dacă tragi de ei sau ii masezi vor crește, dar am citit și daca faci acest lucru la maturitate sunt șanse să faci cancer. Sincer nu știu ce să fac. Ajutati-ma va rog, as vrea daca se poate răspunsuri concrete, explicite.

Răspuns Câştigător
| Mrfear a răspuns:

Un masaj, nu face sanul sa creasca ca prin magie. Daca eu imi masez capul sau trag de el il fac mai mare? Din potriva, dau dovada ca il am mai mic decat o nuca.Cresterea sanilor depinde doar de genetica si crestere in greutate, daca te vei mai ingrasa si sanii vor putea fi de asemenea mai "grasi" adica mai mari.Dar nu cred ca vrei asta, acum totul depinde de cei din familia ta. Daca mama ta sau alte rude au sanii mici, probabil cam de marimea aia vor fi si ai tai.Stiu o fata care are sanii mai mari ca ai mamei ei, mentionez ca implineste 16 ani, deci depinde de la cine ai mostenit sanii, dar draga mea nici macar nu ai implinit aia 14 ani de care ne spui noua, fata asta cand avea 13 ani (cea despre care am spus mai inainte) nu avea mai deloc sani.Nu te mai simti aiurea, ai doar 14 ani, au timp sa creasca.Nu ai nevoie de sani la varsta asta, doar nu vrei sa faci un copil si sa il hranesti (adica sa-i dai laptele din san) deoarece pentru asta au femeile sani, nu ca sa mare caz ca vai ce super arata ele cu sanii mari.Colegele tale ori au mostenirea genetica de a avea sanii mari, ori sau dezvoltat mai repede decat tine, dar nu aici s-a incheiat cresterea.In plus, sanii prea mari nu pot spune ca sunt cei mai iubiti sani, multi oameni prefera pe cei normali si trebuie sa intelegi ca nici un om nu se va gandi ca un copil de 14 ani are sanii cat casa. Bucura-te de varsta pe care o ai si nu te mai gandi la prostii, e prea devreme happy Nu stiu daca te-am ajutat cu ceva, dar am incercat.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Marimea sanilor este conditionata genetic si influentata de niste factori greu de modificat (niveluri hormonale)
Nu ai nimic de facut. Daca tragi de sani sau ti-i masezi NU vei influenta cresterea lor. Insa iti vei creste riscul de cancer de san.
Nu trebuie sa faci nimic. Cel mult sa mergi la un psiholog, fiindca de fapt nu ai nici o problema fizica, nimanui nu ii pasa cum arata sanii unei fetite de 14 ani, problema este strict in mintea ta

| Violleta2022 a răspuns:

La 14 ani esti inca copil mic si nu-i important sa ai sanii mari, ca nu te apuci acum sa alaptezi copilsii.
Sanii cresc hromonal, la unele fetite mai repede, la altele mai incet, in functie de mostenirea genetica de la mama ta.

Nu te sfatuiesc sa tragi de sani si nici sa-i masezi, pentru ca sanii pot deveni durerosi si complici situatia.
Pe intrenet scriu multi si sfaturile sunt date ca sa rada de copilasi ca tine, care-s tare naivi la varsta asta.
Sincer, eu spun ca nu trebuie sa-ti faci probleme cu sanii, ca nu-i nevoie sa pretinzi de ep acum ca esti ditamai femeia, inca te poti juca cu papusile si poti pretinde ca esti mama lor.

| ASMA14 a răspuns:

Draga mea stai linistita nu este nimic anormal. Daca unele fete sunt mai dezvoltate decat tine nu inseamna ca nu iti vor creste sanii.Sanii cresc pana la varsta de 20 de ani deci pana atunci categoric iti vor creste.Eu la 14 ani nici macar nu aveam sani deloc laughing

| RoxiMaria11 a răspuns:

Nu ti face griji. Ai doar 14 ani! Sanii iti vor creste, iar metoda cu masarea sau tragere de sani chiar e riscanta. Risti sa faci cancer la san si nici nu are efect. Eu zic sa astepti pentru ca acum sunt in crestere. Te pup