| AlinaBarbi09 a întrebat:

am ramas singura acasa si as vrea sa-mi impartasesc cu voi experienta de zi cu zi din viata mea.este vorba de parintii mei care vor sa fiu mereu as sa am fb pe linie si in clasa 1 am luat primul meu "bine"iar tatal meu ma batut.intr-un hal.(scuzati-ma nu vreau sa-mi amintesc este prea dureros)ei nu ma lasa sa ies afara ma controleaza in toate iar acum ei au plecat puna in carfur nu stiu daca am scris bine nu stiu cum de m-au lasat singura si as vrea sa ma ajutati.nu mai suport orice zic este gresit si se pedepseste cu bataiecrying va rog sunt disperat.va pup cu toata stima ALINA

13 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Suna la protectia minorului sau la 112 pentru a se lua masuri si tu sa fi mai linistita in caz ca te lasa la o ruda.

| Maariiaa a răspuns:

Bună Alina.

Mă doare sufletul citind ce ai scris. Părinții tăi sunt mult prea violenți.
Nu poți să înveți ceva bun de la ei. Se mai întâmplă să ai și câte o notă proastă,dar asta nu înseamnă că trebuie bătaie.
Nota bine nu este așa de proastă,față de insuficient sau suficient.
Trebuie să încerci să discuți cu ei. Dacă nu se poate discuta cu ei,cere ajutorul învățătoarei de la școală sau consilierului/psihologului școlii(fiecare școală are așa ceva) și să sune la protecția copilului.
Ești un copil traumatizat și terorizat. Părinții trebuie să te ajute să înveți din plăcere și să îți facă copilăria frumoasă.
Trebuie neapărat să faci ceva, îți distrugi viitorul dacă nu faci ceva. Părinții tăi, la acest moment sunt inconștienți.

Numai bine!
Îți urez din inimă mult succes!

| AlexyLuvvU a răspuns:

Buna Alina! Tu pari un copil cuminte si povestea ta m-a impresionat foarte mult. Parintii tai sunt prea duri cu tine, poate ei asa cred ca e bine, sa rezolve totul cu bataia, dar nu e deloc bine, e cea mai proasta metoda.Du-te la invatatoarea ta sau la psihologul scolii (toate scolile au) si vorbeste cu ea/el, spune-i ce fac parintii tai si vor lua masuri in privinta asta. "Bine" nu este o nota proasta, e echivalentul a 8-9, chiar nu meritai ceea ce ti-au facut. Niciun copil, oricate prostioare ar face nu trebuie batut, cel mult pedepsit fara tv/calculator pentru o perioada, pana la urma este doar un copil nevinovat. Eu am luat 2 la mate dar ai mei nu mi-au facut nimic, doar mi-au spus sa incerc sa il indrept, nu m-au pedepsit, nu m-au batut (n-au facut asta niciodata)
Mult succes draga mea, sper ca situatia ta sa se imbunatateasca si tu incearca sa nu faci cu alte persoane ce ti-au facut tie parintii happy

| BlackVeil a răspuns:

Imi pare rau pentru tine,mi-au dat lacrimile cand am citit ce ai scris.
Poate mai bine este sa vorbesti cu bunicii tai(in caz ca ai),daca n-ai bunici,iti recomand sa vorbesti cu invatatorul/invatatoarea ta! Dar totusi inainte de a vorbi cu bunicii sau cu invatatoarea,ar fi bine sa discuti cu parintii tai,fara frica! Spune-le ca atunci cand "gresesti" n-ar trebui sa te bata,ca exista copii mai rai decat tine,iar bataia nu este o solutie. Orice copil are dreptul la o viata linistita,lipsita de bataie si cearta.
In caz ca situatia se inrautateste,iar parintii tai vor intentiona sa te bata, nu mai sta pe ganduri si suna la 116111, atunci cand ai ocazia... sad
Nu-mi vine sa cred ca in secolul 21 inca mai exista parinti ca astia. Urasc persoanele care-si bat copii!

| Valisha18 a răspuns:

Esti foarte nedreptatita si neinteleasa. Eu cred ca ar trebui sa vorbesti si cu invatatoarea, poate discuta cu parintii tai. Incearca sa le spui si parintilor tai ca prin bataie nu rezolva nimic, mai bine te ajuta sa intelegi unde ai gresit si ce ai putea face ca sa-ti repari greseala.

| soraGrime a răspuns:

Din cate vad,esti in ciclul primar[clasele I-IV]...Draga mea Alina,trebuie sa vorbesti cu invatatoarea ta,cu psihologul de la scoala sau cu o ruda mai apropiata[matusa,bunica].Persoana cu care vorbesti trebuie sa sune la Protectia Copilului.Discuta si cu parintii tai,si spune-le ca nu poti fi un copil perfect.
Acum e vacanta, si nu stiu de ce nu te lasa afara. Spune-le ca toti copiii trebuie sa se joace. Poate ei fac asta pentru a te proteja, deoarece e iubesc mult.Toti parintii isi iubesc copiii,nu exista parinte care sa nu isi iubeasca odraslele,numai ca unii ii iubesc pe copii intr-un mod,altii in alt mod(in cazul tau,vor sa te fereasca de 'raul urban'.
Sper ca te-am ajutat. Daca nu,sper sa iti fi dat un impuls.
Pa, pa, Alina! Si sa fi cuminte!

| Dianaa94 a răspuns:

Eu sincer zic sa vb cu psihologul scoliiwinking pentru ca nu e superroz "povestea" ta

| Dianaa94 a răspuns:

Si vorbeste clar cu ei...fai sa inteleaga ca te straduiesti sa inveti si ca uite pr tale ies si ele afara se distreaza ...incearca sa te "targuiesti" cu ei-> o ora afara cu prietenele apoi o jumatate de ora repeti la ceva de exemplu. Spunele ca o sa inveti anul viitor mai bine (daca se poate ca vad ca sunt super exigenti) si ca vrei si tu putina libertate.

| GaGy a răspuns:

Acolo era "sunt disperata" laughinglaughing In fine.Cred ca traiesti intr-un infern eu daca as fi in locul tau mi-as pierde mintile. Explicale ca vrei sa-ti traiesti copilaria si ca vrei sa ieis pe afara sa te distrezi.Trebuie sa le arati ca iti doresti mult asta.Sau cel putin spune-le sa nu te mai bata si macar sa te pedepseasca.Dar bataia nu rezolva niciodata nimic.Doara nimeni nu e perfect in lumea asta.Mai lasa-ma. Daca nu merge asa.Du-te la cineva din familie si explica-le ce se intampla.Si poate rezolva iei ceva. Poate merg la protectia copilului.Pe bune daca nici asa nu merge.chiamama pe mine.Ca mie imi mere gura ca la moara laughing.Imi aduc si pusca cu mine.laughing

| Shara17 a răspuns:

Cand mai ai sansa sa intri si sa nu te vada parintii scrie repede numarul de telefon adresa etc... si incercam noi sa te ajutam pentru ca oricat de rau sau de obraznic ar fi un copil ( dar nu cred ca tu esti asa) tot nu merita sa i pedepsesti cu bataie si parintii tai ar trebui sa stie ca nu exista un copil perfect, de exemplu am luat toata clasa 3 la mate si mama mi.a zis daca e in clasa a 7-a sa ma indrept spre binele meu nu m.a batut nu m.a certat, ca sa te ajuta colaboreaza cu noi happy, eu ma voi uita mereu sperand ca vei da raspuns! (Larisa)

| ddeeapisicuta a răspuns:

Buna Alin, sincer imi pare rau pentru tine ...am ramas surprinsa cu bataie.suna la protectia copilului. appropo din ce ora esti si ce ani ai?

| AlinaBarbi09 explică:

Buna va multumesc pentru raspunsuri.dar ma cheama alina, nu alin am 9 ani sunt din bucuresti va pup pe toti toata stima si respectul

| D1aBl00 a răspuns:

Pai, Aline sa stii ca parintii mei au aceasta problema(ca toti parintii de altfel)insa pe mine nu ma pedepsesc cu bataia ci prin diferite pedepse, gen : "nu mai ai net 1 luna" sau nu mai deskizi TV o luna".Ei cred ca fac bine ce fac si ca te aduca sa mergi pe drumul cel bun, sau cel putin incearca. Si ai mei au incercat... insa fara rezultat straight face deoarece nu-mi place sa fiu controlat si manipulat si banuisesc si ca nici tie nu-ti place, oricum o sa ajungi la o varsta la care o sa te lase in paca, pana atunci nu cred ca exista o alta solutie thinking