| slayer678 a întrebat:

De 5 zile incoace am cosmaruri in fiecare noapte. Cosmaruri in care răul se intampla asupra mea. Prin rău vreau sa se inteleaga vatamare corporala, emotionala, urmariri, inec.
Cateodata mai sunt si alte persoane cu mine, de obicei necunoscute mie, dar care in vis imi sunt prietene.
Ce as putea face sa scap de cosmaruri?

Răspuns Câştigător
| seth2016 a răspuns:

Nu exista din pacate nicio metoda care sa te ajute sa scapi de cosmaruri. Se poate insa elimina anxietatea cauzata de cosmaruri, prin psihoterapie, la psiholog. Si se poate reduce stresul cotidian.

Nu se stie ce cauzeaza cosmarurile. Se cunosc insa cateva aspecte care au o influenta asupra continutului viselor, de exemplu stresul, depresia sau traumele. Unele medicamente pot provoca cosmaruri, la fel si drogurile.

In mod interesant jocurile video par sa aiba o influenta pozitiva asupra continutului viselor la persoanele de sex masculin si duc la scaderea frecventei cosmarurilor. Jocurile video pot aduce insa alte probleme din cauza sedentarismului.

Cosmarurile devin o problema mare atunci cand afecteaza calitatea somnului si comportamentul cotidian. In aceste caz trebuie apelat la un psihiatru sau psiholog.

2 răspunsuri:
| mudokins78 a răspuns:

Paduden şi pa durere!
Sau eşti posedat!

| Stef98 a răspuns:

Buna!

Cand te pui sa dormi, gandeste te la ceve frumos. un camp cu flori. imagineaza ti ca esti acolo si mirosi florile, etc.

Si du-te si la Biserica, impartaseste. vorbeste cu un preot.

Te vei simti mai bine! Si se vor disipi. momentele astea intunecate.