| Steisi a întrebat:

Bună, TPU!
Am mare nevoie de un sfat din partea voastră. Trec printr-o perioadă puțin dificilă și anume (nu are legătură neapărat cu carantina) nu mai am deloc încredere în mine, mă simt mereu prost după ce pun o întrebare, îmi pasă oarecum de părerea celorlați și am emoții în legătură cu ce ar putea crede ei despre mine... Îmi este frică, oarecum, să-mi exprim punctul de vedere și să mi-l susțin, dacă acesta nu coincide cu cel al persoanei cu care vorbesc (de ex în legătură cu părerea despre un lucru/obiect. Etc., ma rog, se și zice că "gusturile nu se discuta", dar mie îmi este puțin ciudat, după cum am zis, efectiv, să fiu eu însămi și să zic direct ce cred, indiferent de consecințe. Mi-e frică și să pierd prieteni și asa mai departe.
Nu vreau sa intru prea mult în amănunte, cred ca este și o etapa a adolescenței.
Ce voiam sa va întreb și în legătură cu ce voiam sa va cer sfatul.
Zilele trecute ne-a anunțat de la școală de prezenta "consilierului școlar", ne-a dat câteva date de contact (noi suntem online acum. Deci nu mai mergem la școală fizic) o cunosc pe doamna și f2f, dar nu amintesc sa fi vorbit cu ea vreodată.
Chestia este ca nu știu, credeți ca ar fi ok sa ii trimit un mesaj în care sa ii cer niște sfaturi, as vrea sa am mai multa încredere în mine și sa nu ma mai simt asa? Credeți ca ar fi ciudat? A întrebat cineva la el la liceu/școală? Mi-e și puțin sa nu ma fac de ras. Cum ar trebui formulat mesajul? As vrea sa ii precizez, cred, nu știu, ca nu prea vreau sa afle părinții - e puțin cam încurcată treaba - și nu știu, credeți ca am nevoie de vreun acord de alor mei? happy
Si pe lângă toate aceste aspecte, sincer, n-am nicio idee cum ar trebui și dacă e ok sa ii trimit un mesaj. Voi ce ziceți? Fără răspunsuri la mișto, mersi.
Si daca ma poate ajuta cineva cu mesajul? O idee măcar? mersii din nou, dau fundița

2 răspunsuri:
| amaliab1997 a răspuns:

Buna.
Eu sunt de părere ca ar trebui sa vorbești cu ea, si eu am avut problemele cu încrederea in mine dar nu legate neapărat de discuții sau a-mi susține o idee, încrederea in capacitățile mele fizice, in fine cum spuneai si tu sa nu intram in detalii. Nu cred ca ar trebui sate ferești de părinți cu toate ca te inteleg intr-un fel ca nu vrei sa afle. Ma enervează oricum maxim percepția unora dintre noi privind aspectul asta de a cere sfaturi de la un consilier sau un psiholog, de parcă ai fi bolnav sau e ceva de ras in asta. Oricum in concluzie ar trebui sa apelezi la ea poti sa ii trimiți un mesaj prin care te prezinți si sa ii spui daca are timp sa vorbiți. In mod normal discuții cu un psiholog sau un consilier vin de la sine o sa vezi sunt persoane care stiu cum sa te abordeze si sa te faca sa te deschizi. Prin mesaje nu stiu cum o sa fie exact dar eu sunt de părere ca merita sa încerci.
Numai bine!

| zurick a răspuns:

Nu o să afle părinții, nu cred.
Înscrie-te, vezi cum ți se pare, doar că fiind online o să le faci acasă. Profită de faptul că poți face asta gratis happy
E normal să ai propria părere și să o susții si ce dacă nu ești de acord cu X, suntem niste oameni diferiți, e normal.
Am prieteni care nu se uită la anime uri, nu au aceleași gusturi muzicale ca mine, gusturi la cărți etc. Dacă nici în fața prietenilor nu ești tu, atunci unde?
În mesaj, saluți spui cine ești, de unde și ce vrei. Încerci să fii politicoasă și cam atât.