|

Buna TPU.

Am o problema cu profesoara mea de romana. De cand am inceput clasa a 8a ma tine numai in nota 7. Eu in clasele anterioare respectiv a 7a si a 6a nu cam invatam la ea sa fiu sincera, dar anul acesta de cand am inceput sa fac pregatire, m-am pus serios cu burta pe carte (asta o considera si ceilalti profesori).

Trecand peste toate acestea, respectiva profesoara imi spune mereu ca pot lua mai mult de 7, desi eu invat la ea si am temele mereu facute, puse intr-un dosar, simt ca muncesc degeaba. La simulare am avut media de 8.50 iar la teza (pe care am dat-o dupa simulare) am luat 7... Explicati-mi va rog si mie cum e posibil asa ceva? Desi eu ii fac mereu compuneri frumoase si expresive (asa spune ea) ma depuncteaza la test de nu mai stiu de mine sad

Ceva sfaturi? Chiar am ajuns in punctul in care incep sa plang si imi doresc sa renunt, stiind ca oricat de mult incerc, tot 7 voi lua.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

E tanara? E ambitioasa? Da-i si tu atentie! Chiar, cati ani are?

| a răspuns:

Probabil si-a pus pata pe tine deoarece in anii anteriori nu nu prea invtatai, si si-a format in minte ideea ca tu nu poti mai mult, ca doar atâta meriți, iar la teste chiar dacă ai facut corect inceasca sa iti găsească fiecare chinuită ca sa te depuncteze. Dar asta nu ar fi o problema, important este sa te concentrezi pe evaluarea națională, pentru ca mai ai cateva luni si vei da acel examen, iar in curand vei scapa si de aceasta profesoara, nu are rost sa iti plangi de mila. Atâta timp cat tu iti vezi de ale tale si te pregatesti pentru examen este totul ok, important este sa iei nota cat mai mare la examenul asta pentru ca el este cel care te propulsează la un liceu mai bun. Acum serios, asta este scopul tau sa iei nota mare la o materie la care profesorul iti pune nora mica chiar dacă tu te strădui? eu zic ca nu este un capăt de țară, mai ai cateva luni si scapi de ea, iar apoi ai sa cunosti profesori care te vor aprecia la adevarata ta valoare.cel mai bine ar fi sa nu iti mai dai atât de mult interesul fata de materia ei, adică doar sa iti faci temele si atat, sa înveți cand stii ca te asculta... fără teme puse în dosar, în schimb trebuie sa iti dai interesul pentru acest examen.