| Bbbbbbbbbgfddd a întrebat:

Buna TPU sunt un baiat de 16 ani si recent m-am luptat cu frica ca as putea fi gay desi nu is si am trecut peste da se pare ca mintea mea o gasit altceva, acum mi-e frica ca as putea fi trans desi nu am aratat semne de genul cand am fost mic si mereu m-am simtit bine in corpul meu si niciodata nu am. vrut sa fiu fata si nici acum nu vreau dar iar frica nu ma lasa sad cum pot sti sigur ca nu is trans? Mereu am fost atras de chestii de baieti si niciodata nu m-am intrebat asa ceva pana ieri cand am scapat de gandul.ca is gay acum am altul, va rog sa ma ajutati sa ma calmez.Dau funda la.cel mai bun raspuns

13 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Atunci ar trebui sa iti faci griji cand o sa ai relatii si nu o sa mearga, cand o sa fi atras de baieti si nu iti vor placea fetele, cand vei avea dorinte si gesturi de femeie.
Doar asa ca iti trece tie prin cap nu este motiv de ingrijorare

| Bbbbbbbbbgfddd explică (pentru Freya1):

Dar sti eu de cand a inceput frica ca as fi gay si o tinut cateva saptamani am avut 2 momente in care m-am simtit foarte feminin desi nu ma.comportam asa deloc, de cand a inceput frica aia a inceput tot, si nu vreau sa fiu trans

| Freya1 a răspuns (pentru Bbbbbbbbbgfddd):

Vorbeste cu un psiholog si pana una alta citeste ceva despre aceasta orientare
http://adevarul.ro/......index.html

| Victor453 a răspuns:

Des dai intrebarea asta, tu nu poti fi gay daca nu atrage. Si cum poti sa fii trans? numai daca faci operatie poti sa devii, dar daca nu vrei s-o faci apai care-i faza, nu prea cred ca o sa trezesti dimineata si gata esti trans, daca nu vrei no sa fii!

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Eu ti-am mai raspuns la intrebarea asta. Ai 2 posibilitati mari si late:
1. Consulti un psiholog dar unul BUN, cu competente/experienta in probleme de identitate de gen, etc. Asta e varianta pe care ti-o recomand, te va scuti de mult timp pierdut si multa suferinta emotionala.
2. Astepti si vezi ce se intampla; vei ajunge in acelasi loc dar treaba asta poate dura multi ani, cu suferinta emotionala aferenta.
Alegerea iti apartine.
Treaba cu "chestii de baieti" si "chestii de fete" e o treaba pur culturala si nu e extrem de relevanta. Important e cum te vezi tu pe tine si cum vrei sa te vada ceilalti. Mai relevant ar fi daca ai disforie corporala la vreuna dintre caracteristicile sexuale secundare masculine, uite eu de exemplu nu suportam parul facial, stateam ore in sir si-mi smulgeam fire cu penseta pana ma plictiseam. Spuneai ca ai iubita, te vezi practic tu in corpul ei, nu stiu cum sa explic mai bine dar sper ca ai prins ideea.

| Bbbbbbbbbgfddd explică (pentru andreia67):

Nu nimic din alea, am sis ca totul a inceput de la frica ca is gay atat, inainte nu aveam dubii, nu ma simt rau in coprul meu, vreau mai mult par si mai multa masa musculara, mereu asa am vrut

andreia67
| andreia67 a răspuns (pentru Freya1):

Natalia, nu are nicio treaba cu asta, nu e gay nici macar bisexual nu e. Are chiar si iubita. Problema e cum se vede el pe el. Gay inseamna sa fii de gen masculin (feminin) si sa fii atras de alta persoana de gen masculin (feminin).

| Freya1 a răspuns (pentru andreia67):

Stiu deoarece i-am mai raspuns de cateva ori la intrebari dar incep sa cred ca el chiar isi doreste sa fie gay ca altfel nu imi explic de ce atunci cand vezi ca esti un om normal iti cauti nod in papura

andreia67
| andreia67 a răspuns (pentru Bbbbbbbbbgfddd):

Atunci urgent la psiholog ti-am mai spus-o deja. Desi au mai fost si altii ca tine. Vezi asta: https://www.youtube.com/watch?v=i6HaVYg6kB4&t=3s

andreia67
| andreia67 a răspuns (pentru Freya1):

Are caracteristici apropiate de femeie trans "in dulap" care cauta sa lupte "contra" prin hipermasculinitate. Si e si la o varsta critica. Eu intre 13 si 20 de ani am fost complet praf cu maximul absolut in clasa a 11-a deci pe la 16-17 ani. Nici eu nu inteleg de ce nu consulta un psiholog ca e clar ca nu avem cum sa-l ajutam.

| Freya1 a răspuns (pentru andreia67):

Il obsedeaza o chestie aproape inexistenta.Cand ai iubita esti atras de ea etc de ce iti cauti bube in cap ca nu inteleg.Te hotarasti ce vrei sa fi si traiesti linistit nu e o tragedie nici una nici alta.Da el vrea si nu vrea si apoi iar vrea si dupa ii e frica.
Eu daca sunt femeie si nu am atractie fata de femei nu imi fac probleme ca sunt altceva.

andreia67
| andreia67 a răspuns (pentru Victor453):

Sa fii trans inseamna sa ai o identitate trans adica desi esti de sex masculin (feminin) te identifici cu genul feminin (masculin). Treaba asta nu are absolut nicio legatura cu vreo interventie medicala (hormonala sau chirurgicala). Stiu multe persoane, in special tinere, de ambele genuri, care "trec" usor ca genul asumat fara nicio interventie medicala. Nu e ca te trezesti dimineata dar stii ca e ceva cu tine si ca esti deosebit de la varste fragede chiar daca nu poti constientiza exact.
Din pacate in Romania sunt multe persoane care ori nu realizeaza ca sunt ori refuza sa accepte si asta e extrem de traumatizant psihic, practic devii pacient psihiatric cu anxietate si depresie pe termen lung/nelimitat.

| aumih16 a răspuns:

Nu trebuie sa iti fie rusine daca esti gay! nu esti singurul! nici ultimul de pe pamant!