| cioco1tweety a întrebat:

Cateva sfaturi despre cum pot scapa de timiditate? adica am devenit chiar obsedatad e problema asta, atunci cand sunt in preajma cuiva necunoscut nu am tupeu sa scot un cuvant, ma asez undeva intr-un colt si nici nu ai zice ca existsad.toti prietenii imi zic ca sunt super ok atunci cand nu sunt timida si sincer si mie imi plac mai mult acei oameni care sunt deschisi, cu care ai ce discuta si as vrea sa fiu si eu altfel.cine ma ajuta?batting eyelashes.multumesc anticipat:*

Răspuns Câştigător
| DMV a răspuns:

Si eu mai aveam situatii cand eram timid rau de tot. Cateodata era foarte naspa situatie:eram la metrou, vedeam o fata care imi placea, ea imi zambea, dar nu puteam face nimic decat sa stau cu limba-n gura si cu capu-ntre urechi si ajungeam acasa si-mi trageam pumni in **** ca nu puteam zice nimic.
M-am schimbat acum, am evoluat, si am inceput prin a ma gandi ce se poate intampla?
Iau un exemplu: esti intr-un oras necunoscut, si ti-e frica sa ceri directii si ajungi sa te pierzi si pana la urma tot intri in vorba cu cineva si ceri directii. Nu era mai bine daca cereai directii inainte de a te rataci? Ce s-ar fi putut intampla? Sa primesti directii gresite, asa ca trebuia sa intrebi mai multa lume.
"Dar de ce nu am cerut? Mi-era frica sa fac o impresie gresita despre mine. Cand nici macar nu cunosteam persoana respectiva si mai mult ca sigur ca n-o s-o mai vad vreodata. Am ajuns la concluzia ca mi-era frica sa vorbesc cu necunoscuti pe care nu i-as mai intalni veci pentru ca si-ar face ei parere proasta despre mine. Cat de prost puteam sa fiu? De parca restul vietii mele in acel moment depindeau de parerea unui strain despre mine. Cat de absurd poate sa fie asta? Doar nu dau acum un interviu."
Asa ca mi-am schimbat felul de a gandi. Si daca nu aveam nevoie de directii sau sa stiu cat e ora cu ceasul pe mana, ma bagam in discutii cu necunoscuti. Cat mai multe discutii. Nu conta ca e fata sau baiat. Nu conta ce o sa creada despre mine. Pana la urma e vorba de o persoana pe care n-o s-o mai vezi vreodata si parerea ei care alta ar putea fi decat ca esti o persoana sociabila?
La inceput discutiile nu durau mai mult de 2 minute, ca pe urma (dupe vreo 30-40 de astfel de discutii) sa ajunga la 15-20 de minute si cu unele persoane ore intregi.
Tot ce a trebuit sa fac a fost sa fiu deschis si sa-mi deschid gura.
Ce am observat in Bucuresti, oamenii sunt atata de plictisiti de previzibilitatea vietii cotidiene incat tanjesc sa vina cineva sa ii salveze, in loc sa ia ei atitudine. Nu trebuie neaparat sa vorbesti cu ei, daca nu ai chef de vorba, invata sa asculti. Pune-le intrebari. Nu-i intreba cat de plictisitoare le e viata, intreaba-i cum ar vrea sa fie. Si asa in mintea lor, nu doar ca te percep ca o persoana sociabil, e mult mai bine: te asociaza cu visurile lor, cu dorintele lor.
Ce mai cauti acum la calculator? Du-te afara! Ia-ti o inghetata din partea cealalta a orasului. Cat timp astepti in statia de metrou/autobuz/alt mijloc de transport, pe care-l vezi mai suparat impinge-l sub linii, trage-l inapoi si zi-i sa nu cada sub linii ca te face pe tine sa intarzii sa ajungi nicaieri. Pentru ca asta fac toti oamenii: se grabesc toti sa ajunga fiecare nicaieri: fie ca e munca, scoala sau bordel.
Si inca ceva: "Messu **** vieti!"

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Scapi de timidate o dată cu trecerea timpului.
Comunică cât poți de mult cu cei din jurul tău (nu pe net!), abordează orice subiect, fie el și unul tabu.
Pa, pa.

| deiutza_9183 a răspuns:

Pfff
daca ai sti ca si eu sunt exact in aceiasi situatie
nu mai stiu ce sa fac asa am fost mereu si pe zi ce trece imi dau seama ca nu ma pot schimba cu cei cunoscuti nu mai imi tace gura si cand nu cunnosc pe cineva nu scot nici un cuvant parca as fi mutalaughing
deci cred ca odata si odata tot va trebui sa ne schimbam eu astept sa treaca timpul...sa vad ce va fi

| Mya a răspuns:

Singurul lucru care conteaza si te poate ajuta, sa fii cat mai increzatoare in tine! Sa nu te simti inferioara, sa nu-ti fie teama sa deschizi gura gandindu-te ca vei spune ceva nepotrivit, sa reusesti sa-l privesti in ochi pe celalalt...Vei vedea ca pe parcurs iti vei mai infrange din timiditate, dar aceasta nu va disparea in totalitate...In perioada adolescentei si eu eram foarte timida:fie ca mi se adresa un baiat, un profesor...sau chiar si unele fete care nu faceau parte din grupul meu de prieteni.In general, fata de cei care nu-mi erau apropiati. Dar, cand vei trece prin anumite situatii si nu vei avea de ales decat sa te confrunti personal cu unele lucruri, nu vei mai acorda o asa mare importanta acestui aspect si vei realiza cu ce usurinta poti sa te impaci cu timiditatea, nu sa te lupti cu ea...crede-ma,iti vb o timida! big grin

| oooooooo a răspuns:

Dupa cum se vede sunt destul de multe fete timide...-ma incadrez si eu in grupul vostru-dar, din pacate, nu exista un medicament care sa ne scape de aceasta problema.Eu urasc sa merg intr-un mediu unde nu cunosc multa lume pentru ca nu stiu ce sa fac, cum sa ma bag in seama...In schimb, daca sunt in grupul de prieteni, nu am nicio problema. Aaa-eu si rosesc si simt ca imi ia fata foc atunci cand se intampla sa fiu privita de mai multi ochi.Sa speram ca ne va trecehappy

| Silvia a răspuns:

Poi...si eu sunt timida pana cunosc bine persoanele noi... Dar iti zic sincer ca ai de pierdut daca esti timid si "cuminte" pentru ca poti fi catalogat drept prost...straight face... e mult mai bine daca ai macar putina incredere in tine pentru ca esti tanara, frumoasa si desteapta...happy

p. s. Am vazut ca ai zis ca tie iti plac mai mult oamenii aceia care sunt sociabili, in acest caz poti invata multe din comportamentul lor...
Bafta!winking

Te pup :* wave

| n2paul a răspuns:

Si lasa calculatorul, televizorul sau fol intr-un scop util nu numai mess si hi5, citeste, informeazate, cultivate, daca faci tot ce iti zisai pana acum te asigur ca o sa scapi de ea si lucrurile care ti se par dificile acum ( cum ar fi sa vb cu persoane straine ) vor fi banalitati.

| n2paul a răspuns:

Uite un sfat : incearca sa te duci la o toneta de ziare si sa intrebi daca au lapte si salam laughing, la mine merge faza asta atunci cand ma simt naspa, fa cateva nebunii chiar daca sunt mici, estea te propulseaza si iti creste increderea in tine, alta faza este sa te duci la amanet si sa intrebi daca primesc dinti de aur laughing

| n2paul a răspuns:

Off nu stiu ce sfat sa ti dau pentru ca esti fata, vezi tu si eu sunt timid ( dar ma tratez :)) ) cu niste teste super interesante ( sunt de fapt sarcini ) dar nu-s decat pentru baieti, oricum incearca sa citesti cate ceva de pe aici www.personalitatealfa.com
Altceva ce pot sa ti zic probabil o sa scapi de ea dupa cativa ani, cand vei avea mai multe responsabilitati pe cap, bafta.

| georgi_6258 a răspuns:

Trebuie sa iti dai drumul singura la vorba si sa incerci sa fi mai indrazneata nu folosesti nimic cu timiditatea...

| Mwhahahaa a răspuns:

Sfatul meu e sa faci niste exercitii speciale pentru aceasta tema: "timiditatea", sa fii mai rebel...nu timid, ca poti fi catalogat drept prosthee hee

| lolly_3072 a răspuns:

Si eu sunt in starea asta de timiditate.Eu cred ca sunt asa pentru ca inca nu mi-am gasit grupul de prieteni cu care sa stau...happy.Si incerc sa-l gasesc.