Desi sunt la un liceu din centru (Bucuresti), am fost in doua scoli de cartier deci stiu ce vorbesc. Cel putin in clasele mai mici sunt sanse mari ca anturajul sa fie unul salbatic. Salbatic. Batai (cu scop de amuzament cica), Unii se vor lua de altii fara motiv, sub pretextul ca e distractiv. Daca cineva incearca sa ii opreasca, iti vor zice cu tupeu "Da' ce te bagi tu?". Banuiesc ca asta te intereseaza, in ce context se iau unii de altii, nu-i asa? Sigur ca daca esti sensibil, timid, sau slab, sau toate, poti sa fi foarte atractiv pentru animalutele astea. Sfatul meu de viitor psiholog, dar si semi-filozof este sa ripostezi. Daca le vei raspunde cu niste tactici de om educat si diplomat, sigur ca nu va merge. Vorbeste-le pe limba lor. Animalele, daca le lovesti, stiu de frica. Daca vin la tine (sau la cineva la care tii), loveste-i si nu te gandi la consecinte. Scaderea notei la purtare ar trebui sa fie cea mai mica problema a ta. In mintea ta ar trebui sa existe un singur lucru: ideea ca nu se urca astia pe tine, ci, de preferat, tu pe ei. Nici nu prea conteaza ca esti slab, tot ai o sansa in confruntarea cu ei. Daca stai sa te uiti la ei, nu prea stiu sa se bata. Incearca lovituri cu capul sau piciorul, nu cu pumnii. Nici eu nu am prea multa forta in maini, dar pot sa le dau un potop haotic de pumni salbatici mai degraba decat un pantof in dos. De asemenea, gatul si mai stii tu ce...sunt zon sensibile. Deci bataia e posibila si, daca te duce mintea sa determini in ce situatii sa te iei la bataie, e chiar indicata. Tine minte: cu un samurai te lupti ca un samurai, dar cu un talhar te lupti ca un talhar. Normal ca cei care bat sunt mai mari, iar cei batuti sunt mai mici. Cei mici probabil ca, din cauza stresului, ii bat pe cei si mai mici...(speculez si eu).
Ca nau curaj sa se bata cu cei mari, dar numai pe cei mici care n-au sanse fata de ei
LanguageMaster întreabă:
LanguageMaster întreabă:
anonim_4396 întreabă: