| MissNO a întrebat:

Cum să fac să îmi recapăt cheful de viață și mai ales, plăcerea de a vorbi cu oamenii?
Nu am niciun prieten, dar absolut niciunul. Sunt doar două persoane în viața mea cu care îmi face plăcere să vorbesc, restul sunt de politețe și de la care abia aștept să îmi iau la revedere.
Tremur, sunt stresată, am ticuri, sunt distrasă... simt că intru într-o depresie, nu pot, nu...
Îmi amintesc că acum 4 ani am stat pe mess de vorbă 8 ore cu o singură persoană, încontinuu, cu pauze de mâncat și de baie! Eram o fată muncitoare, umilă, care adora să asculte povești de la alții, știa să socializeze, să se joace, aveam prieteni. I-am pierdut după ce am schimbat școala și de când a început însingurarea asta. Nu știu din ce motiv, sincer, că altfel căutam să repar. Eram genul de tipă care venea mereu cu idei noi, care știa mai mult decât alții, iar acum simt că am ajuns undeva sub nivelul mediu. Pe lângă asta, am fost la psihiatru și psiholog, se pare că am tulburare obsesiv-compulsivă, printre altele mă gândesc obsesiv la aceleași tâmpenii deși știu că nu mă ajută la nimic și nu e nimic ieșit din comun care să îmi merite atenția, dar îmi face plăcere să îmi imaginez. Mă gândesc că asta e cauza pentru care nu îi pot asculta pe alții.
Vreau să fiu din nou cine am fost. Să văd viața mai roz.

Și legat de asta, nu am chef de nimic, stau, intru pe net, mă uit la notificări și ascult muzică, singurul lucru ce îmi mai place. Nu tu film, nu tu carte, nu tu descoperit chestii noi. Nu mă pricep la nimic. Și mă gândesc că peste 2 ani trebuie să mă bag la facultate, așa că ar trebui să am măcar o pasiune, și nu, aceea nu e muzica. Din păcate, în ultima vreme sunt în stare să fac o varză fonetică, nemaifiind atentă la mesajul melodiei, cum făceam odinioară.

Nu mă mai interesează nimic. Și mi se pare grav și trebuie să schimb asta. Am căutat filme, la recomandările unora... aiurea, abia aștept să se termine, mereu. Nu am păreri, preferințe, mi-ar plăcea să redevin tipa originală și creativă, dar cum dacă nu îmi mai place nimic.

Ok, poate e normal așa ceva la 16 ani, dar ce fac, din cauza unei situații ca asta să sufăr și în viața de adult? Răul trebuie tăiat de la rădăcină.

Răspuns Câştigător
Apache
| Apache a răspuns:

De mai bine de 2 ani de cand te stiu pe site-ul asta tu ai ramas la fel....esti printre singurii.

Bine,iti schimbi parerile odata pe saptamana...dar ca persoana,la fel.

Tu pana la urma chiar vrei sa te schimbi?

Ceri mereu sfaturi, te plangi de viata ta, te plangi ca nu ai prieteni, dar pana la urma pui in aplicare toate aceste,, sfaturi,, pe care tot le-ai primit aici?

Banuiesc ca ai incetat si tu sa mai cauti ajutor pe internet... unde totul e o iluzie mai mare decat viata ta.

Iesi, plimba-te, pune un rucsac in spate si pleaca de nebuna.
Oricine e fericit daca intr-adevar vrea asta.
Daca te plangi de viata ta atunci nu o sa iti rezolve problemele un semi-strain de pe net...stii deja.

Dar tu esti depresiva si instabila pentru ca te-ai obisnuit sa fi asa, si de multe ori critici la alte persoane exact lucrurile pe care le urasti la tine...ghici ghicitoarea mea ce ar trebui sa insemne asta.

E pacat de tine ca te duce capul...
Dar toti ne facem viata asa cum meritam. Nu esti singura care a trecut printr-un maldar de rahaturi stai linistita...

Oricum ai mai auzit povestea asta...

+ chiar daca nu esti sociala, chiar daca nu ai prea multi prieteni asta nu inseamna ca nu te poti distra si singura, ca nu te poti bucura de viata pe cont propriu.

Esti singura care nu are prea multi prieteni?
Abia reusesc sa strang 3-4 prieteni cu care sa fac 1 mai.

Dar conteaza cum vezi tu situatia asta si cat de afecatata esti.

Plimba-te, fii in lumea ta, calatoreste.
Fa ceva ca sa te simti bine..si nu o sa te mai simti asa de rau.
Sunt sfaturi banale dar...nu trebuie sa fie asa.
Poti sa iti schimbi viata daca intr-adevar vrei asta.

33 răspunsuri:
| MissNO explică (pentru Diia_Dianutza_1997):

Cine, eu sau el?

| MissNO explică (pentru Apache):

E reciproc, și da, apreciez. Dar nu mă ajută asta.
Da, aș vrea să mă schimb, am încercat să pun în aplicare sfaturile cum am știut, și cum am avut puțină încredere în mine, cum ceva s-a întâmplat de mi-am amintit cât de proastă sunt.

| Militaru_Alina-Maria_1996 a răspuns:

Bună, am aceeași problema, de când a murit fratele meu am multe probleme, de comunicare, Tremur, sunt stresată, am ticuri, sunt distrasă și ma simt în plus, ma simt marginalizată și nu știu ce și cum sa fac, am fost si la psiholog... dar nimic... parca mai rau se înrăutățește