| Andrəi a întrebat:

De ce inca se zice ca "O palma la fund nu a omorât pe nimeni" cand exista atâția copii batuti cu obiecte, desfigurati si umiliti de parinti dar in schimb se zice "Ai dat în părintele tau iti va cadea mana, iti va putrezi, o sa ai unghiile pana la pamant"? Aici nu se mai aplica chestia cu o palma? Am un prieten care la 15 ani a fost batut de tatal lui, pana i-a spus tatalui sau ca vrea la mma, l-a dus la mma (astuia ii era frica ca pierde fiul lui dar in 50 de meciuri nu a avut o infrangere). Acum la 20 de ani ani,s-a certat cu parintii taica-su ii zisese ca nu pleaca nicaieri, a dat sa il loveasca, acesta s-a ferit si i-a dat un pumn in gura.
Acum stiu (sper) ca taica-su intelege ca a creat un monstru si acesta s-a intors impotriva lui, oricum stiu ca la 12 ani eram pe hol ma certam cu tata si da sa ma loveasca,ma feresc, il imping facusem un contact vizual cu el si zisese daca am tupeu sa dau in el, îmi era mila sa dau in el, dar oare lui ii era mila de ce era sa faca si acum ma injura dar incerc sa nu il bag in seama. Am zis ca daca si acum la 14 ani (el 40 are mintea de ciutan sa se bata cu mine dau si eu in el indiferent ca ma da afara din casa sau nu, nu incerc sa fiu ca acel baiat eu necunoscandu-l cand era sa ma bat cu tata)ma abtin sa nu ii zic ceva cand se da trecut prin viata ca stie mai bine tata, si am zis ca o sa il intreb daca facem un meci de box cu manusi, doar de distractie sa vada ca nu mai am 7 ani sa ma bata si ca nu mai aiba glume proaste la adresa mea

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

O palma la fund nu a omorat pe nimeni si sincer, daca o iei ad literam, 1 palma chiar nu omoara pe nimeni, dar este corectionala cand copilul are bun simt si este ascultator.
Nu sunt adepta bataii, prefer pedeapsa care-l doare mai rau pe copil, sa-i iei ce are el mai de pret: jucaria preferata, telefonul, accesul la PC sau tableta, sau sa nu-i permiti sa iasa deloc afara, pe o perioada de timp.
Asta da intotdeauna rezultate, facandu-l sa inteleaga ca nu are incotro decat sa respecte ce i s-a impus si ca este pedepsit pentru ceea ce a facut rau.
Violenta este prezenta in general la familiile mediocre, fara prea multa educatie si fara prea mult discernamant.

Tu ca copil, trebuie sa intelegi ca nu ai voie sa faci anumite lucruri si trebuei sa respecti ceea ce ti se cere.
Daca incalci regulile familiei sau ale scolii ori societatii, te faci vinovat si meriti sa fii pedepsit. Daca ai avea creier, nu ai ajunge niciodata in situatia de a incalca asemenea reguli si evident, nu ai ajunge in situatia sa fii pedepsit.
Daca esti intr-adevar un copil rebel, solutia este pedeapsa prin suspendarea unor activitati sau cceea ce iti place cel mai mult ori in situatii disperate, cand parintii nu pot domolii un copil violent, se poate apela la Casa de copii, unde il pot depune, pana la majorat.

| Freya1 a răspuns:

Violenta fizica este pentru salbatici.
O palma la fund pe care ti-o da un parinte nu te omoara, dar si daca stia sa te educe poate nu era nevoie sa ti-o de-a.Dar de acolo la a te bate parte in parte cu tatal tau e dovada de salbaticie.

| raMLesS a răspuns (pentru Freya1):

,,O palma la fund pe care ti-o da un parinte nu te omoara,, pe mine era sa ma omoare.

| Freya1 a răspuns (pentru raMLesS):

O palma?