anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci..am 15 ani. Si sunt constienta ca alcoolul nu face bine. Totusi cand mergi la o petrecere sau onomastica pur si simplu te destinzi si bei si tu ca restul. Ideea e sa bei cu măsura si controlat. Mama mea insa nu e de aceeasi parere si as vrea sa o fac sa fie mai inganduitoare legat de aspectul asta, pentru ca totusi e vârsta adolescentei si atata timp cat nu exagerezi e totul ok. Ceva idei despre cum as putea sa ii explic asta?

12 răspunsuri:
| tudorhit a răspuns:

Buna. E ok sa bei un pahar sau doua de vin. Trebuie sa intelegi ca nici ea nu iti vrea raul, este foarte usor sa te imbeti. Eu sunt baiat dar nu pun gura pe alcool deloc. Ultima oara am baut o doza de bere acum un an si deja ametisem putin rolling on the floor) Oricum nu prea ai sanse o convingi cu asa ceva. Dar cum am zis, daca bei si tu putin este in regula. Numai sa nu ajungi sa ametesti sau sa iti fie rau.

| Ara997 a răspuns:

Hai sa-ti spun cum sta treaba : ot ce incepein gluma se termina in serios: nu exista "cu masura " mai ales la varsta asta si nu exista consum "moderat" pe termen lung. mai devreme sau mai tarziu se produce dependenta. si daca ai sti ce urat se degradeaza mai ales femeile care consuma alcool.
si in plus consulul de alcool duce la un comportament dezinhibat ca sa nu spun deplasat sau iresponsabil si de aici alte decizii gresite si tot asa.
Nu ai ce sa-i explici mamei pentru ca sanatatea ta si siguranta sunt mai importante pentru ea decat crezi tu, pe tine exista o sg presiune :cea a grupului de la petreceri. Poate reusesti sa dezvolti un comportament asertiv de genul : fratilor, eu nu beau - e decizia mea la fel cum voi beti e decizia voastra si eu va las in pace asa ca lasa ti-ma si voi. aici e toata shmecheria: te distrezi si cand e cazul sa pui punct, sa ai puterea sa faci ac. lucru si astfel vei face mai multe alegeri bune decat rele in viata.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pai intai astepti pana faci 18 ani. In nici un caz nu vei bea alcool la o varsta atat de mica, cu atat mai putin nu vei merge intr-un loc unde se serveste si se bea alcool, fara un parinte. ASi putin discernamant, sunt convinsa ca mama ta te va intelege cand vei avea varsta legala pentru a consuma alcool, daca pana la 18 ani vei evita complet locurile unde se bea alcool. Iar daca cineva iti propune sa consumi alcool, anunta imediat politia, vei face tuturor un bine

| Adry05 a răspuns:

Nu-i zici nimic si gata. Si bei doar acolo intr-o cantitate cat sa nu-si dea seama. Nici pe mine nu ma lasa sa beau cat am fost minora.
Acum e ok.

| Elide a răspuns:

De ce vrei sa bei? Am incercat sa beau și eu la Revelion putina crema de whisky efectiv nu puteam să înghit deci..vin nu.mi place de nicio culoare când miroase a vin îmi vine sa vomit...nu ii pot înțelege pe oamenii care beau alcool!

| Aasdfghj a răspuns:

Mie nu mi se pare ok sa bei la 15 ani laughing) Azi un pahar, maine 2, la 17-18 ani ce o sa mai faci? Iti iei un bidon? Gusta! Nu cred ca cineva ti-a interzis sa gusti putin alcool dar eu presimt ca tu vrei ceva mai mult de cateva guri. Nu ai ce sa-i explici mamei tale. Ea iti vrea doar binele si nu vrea sa ajunga sa te adune de prin cluburi beat-mort.

| OldSoul a răspuns:

Nu ii explici.
E simplu, mergi te simti bine, iar daca isi da seama cand ajungi acasa spui si tu ca doar ai gustat sa nu te faci de ras si atat. happy

| Violleta2022 a răspuns:

Sub nici o forma nu dai alcool unui copil de 15 ani!
Nu exista destins cu alcool la 15 ani!
Fantastic, nu stiu ce-i in capul vostru si de unde va vin ideile astea, dar alcoolul nu-i indicat pana la 21 de ani in strainatate, doar in Romania se vinde de la 18, ceea ce-i total gresit.
Tu chiar ai o problema fetita, daca tu crezi ca al 15 ani ai dreptul sa bei alcool. La varsta asta iti afecteaza creierul si ficatul, care sunt atat de fragile ca poti face coma alcoolica, ori comotie cerebrala si murii.

| DavidoffUser a răspuns (pentru Elide):

Nici macar cocktail-uri?

| DavidoffUser a răspuns:

Sa inteleg ca vrei sa bei doar ca o face si restul, ca asa n-ai bea.O faci doar pentru ca e "cool" sau sa fii in randul lumii?
Inanite sa bei, sa mananci bine, sa fie stomacul plin, sa nu bagi pe sec si ca sa nu-ti vina rau.Cand vezi ca deja te simti funny, iti sclipesc ochii si totul e foarte amuzant laughing, opreste-te ca dupa aia chiar iti vine rau si nu vrei sa vomiti.Mananca ceva muraturi de pe acolo, bea niste suc natural daca au si gata. Te-ai simtit bine, e de ajuns.

| Elide a răspuns (pentru DavidoffUser):

Absolut​ nimic!

| FaraNume1245 a răspuns:

Daca faci ceva doar pentru ca o face toata lumea, mai bine stai acasa.