| Anngela a întrebat:

E ok daca am 50 de kg la 1.70 inaltime. EU ma simt bine eu zic ca sunt ok dar nu stiu ce vor zice colegii mei!

13 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Http://www.desprecopii.com/......e-risc.htm
Tu ai indicele de masă corporală 17, 3. Abia de la 40 de kilograme poți spune că ești în stadiul de subnutriție ( IMC 14) care să pună probleme serioase de sănătate. Totuși e de preferat să nu ajungi acolo. Fii atentă să nu cobori sub 50. Cu cât ai o greutate mai mare, cu atât absorbi mai mulți nutrienți, ai o forță, energie și putere de concentrare mai mare. Altfel vei fi slăbită și nu vei putea da randament, chiar dacă nu îți va fi pusă viața în pericol. Poți să ajungi să ai niște boli cu care va trebui să trăiești toată viața dacă mănânci prea puțin.
Poți ajunge până la a avea indicele de masă de 20, asta însemnând cam 58 de kilograme. Asta pentru acum, că dacă ai 10 ani la cum am văzut într-o întrebare a ta probabil vei mai crește în înălțime. Nu pot să nu mă întreb totuși cum de ai înălțimea asta la dar 10 ani. Să nu fie vreo problemă de sănătate de la treaba asta sau al cărui efect advers e înălțimea cam mare zic eu.
Problema se pune în primul rând să te simți bine în corpul tău. Să nu cazi în capcana altor fete care pentru a reprezenta fidel imaginea ideală a unei fete se înfometează. Nu contează așa mult câte kilograme ai. Poți să ajungi să ai și 80 kg la înălțimea ta, fără să fie o problemă. Este vorba doar despre ce preferi. Să fii mai agilă (faci dansuri, înot, alergi, volei, etc.) sau să fii mai puternică pentru perioade mai scurte de timp. Grăsimea este principalul dușman. Și băuturile acidulate și zahărul / mierea. Organismul are nevoie de grăsimi dar nu de atât de multe și cu siguranță nu din sursele din care le luăm noi. Așadar încearcă să eviți alimentele procesate din comerț, gen cornuri, biscuiți, prăjituri. Și roagă părinții să te ajute să faceți împreună câte ceva din când în când. În rest apelează la fructe că sunt dulci și sănătoase. Ai mai multe variante disponibile mereu. Alegi în funcție de poftă.
Nu kilogramele sunt problema, ci eventual fața rotunjoară, colăcei de pe burtică sau grăsimea de pe fund. Acestea te fac să simți că trebuie să slăbești. Alimentația sănătoasă e cheia. Nu să mănânci foarte puțin. Trebuie să te saturi. Să mănânci bine la fiecare masă. Nu încât să te simți după greoaie, dar să simți că ești sătulă cam 70%. De asta e important să mănânci încet. Altfel te păcălești și vei mânca prea mult la o masă.
Undeva la 55 de kilograme ar fi foarte bine. să ai zic eu. Ai fi undeva în echilibru, între a avea forță pentru a căra ceva mai greu și rezistența de a face un efort pentru mai multe zeci de minute continuu. Doar să te alimentezi suficient și să fie mâncare cât mai puțin preparată termic, chestii mai puține din magazine și mai multe făcute în casă.
Plus că din păcate lumea nu agreează persoanele cu greutate mică. Asta afectează cumva relațiile pe care le ai. Te consideră neatrăgătoare sau bolnavă. Și eu prefer să am o greutate oarecum mică. Am și eu tot 1.70 și cel mai bine mă simt pe la 59 - 60 de kilograme. Dar toți îmi spun că sunt prea slab. Adevărul e că oamenii vor doar să fii un om fericit, nu vor să faci asta din motivele greșite. Adică să te urăști pentru că tu sau mai ales alții consideră că ești prea grasă. Dar dacă tu te simți bine mai slabă poți să rămâi așa. Doar să ai grijă să nu cobori ștacheta prea jos. După cum am zis mai devreme undeva la 55 de kg ar fi mult mai bine. Atâta timp cât mănânci sănătos nu vei fi prea grasă. Dacă vei coborî sub 50 de kilograme riști să te îmbolnăvești. Organismul e posibil să nu aibă resurse suficiente dacă vei lua un virus puternic. Imunitatea e mai slăbită dacă te apropii de limita de jos a greutății, spre subnutriție.

| lpavel a răspuns:

Da, e ok dar nu ti-ar strica vreo 3 kg in plus...

| Anngela explică (pentru lpavel):

Ha ha

| lpavel a răspuns (pentru Anngela):

Ai intrebat, mi-am zis parerea ca baiat! happy

| Anngela explică (pentru lpavel):

Deci vrei sa fiu mai grasa?

| lpavel a răspuns (pentru Anngela):

Dap! happy

| WaterDrop a răspuns:

Cui ii pasa ce vor zice colegii tai? Ah, doar tie.Nu ar trebui totusi. Daca te simti bine, asta conteza, se va gasi cineva sa te placa exact asa cum esti.

| Yaesmin a răspuns:

Eu zic ca ar trebuie să te îngrași măcar 10 kg ca nu o să se uite niciun băiat la tine.O fata trebuie să aibă forme.straight faceCred că ți se văd coastele la cat de slaba si nasoală ești.straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti cam slaba, dar e ok cred, depinde cum arati.

| nhhv a răspuns:

Când o să înțelegeți că nu contează părerea altora atâta timp cât tu te simți bine?

| veronica0912 a răspuns:

Nu te complexa, la mine e aceiasi problema.

| Andrei_Botezan_1999 a răspuns:

Este bine, dar nu ti-ar mai strica 2-3 kg in plus.