| Noname3108 a întrebat:

Eu am o mica problema. Mama mea e violenta fizic (până la sânge )și psihic (mereu mă înjură,îmi pune porecle,mă face de râs peste tot,da vina pe mine pe întâmplări și nici nu mă născusem și oricum își dorește să mor) orice as face eu imposibil sa o mulțumesc, am ajuns să îmi fie frica sa vorbesc față în față cu cineva din cauza sa nu fiu judecată cum arat, cum mă comport etc. Ideea e că tata e mort și membrii familiei nu sunt foarte prietenoși. Exista vreo șansă să pot sta legal la un cămin aproape de liceu (am 15 ani) fara acordul mamei deoarece nu mă pot concentra deloc pe studii și e departe? Așa m-a sfătuit cineva, nu știu dacă e adevărat deci nu mă judecați

Răspuns Câştigător
| lilismors a răspuns:

Ba legal nu cred ca poti face multe - maxim sa suni la telefonul copilului, sau sa vorbesti direct la politie despre asta. Cu siguranta nu poti sta la un camin al liceului, nu isi asuma nimeni grija ta, mai ales avand in vedere ca esti minora. Dar crede-ma, lucrurile astea nu sunt un capat de lume. Exista solutii, exista oaemni buni in lumea asta care te pot ajuta, etc. Lumea nu e asa de neagra cum pare acum. Ia masuri, nu e corect si nici uman ce ti se intampla, daca chiar e cum zici tu. Nu trebuie sa iti fie frica, o sa fi ingrijita cum trebuie. Si cred ca oriunde ar fi mai bine, fara o persoana de genul ala langa tine. Trebuie sa ai rambdare si curaj. E o perioada din viata ta, o sa treci peste cu ajutorul potrivit si o sa ti fie bine. Trust! Astept update de la tine cu ce mai faci, te pup.

| Noname3108 explică (pentru lilismors):

Nu mâncasem de vreo zi jumate că zicea că nu merit și că trebuie să mor,aveam febră, tremurat și amețeli și mi se făcuse rău si nu m-a crezut, a început să râdă, iar a vrut sa ma lovească zicând că mint, am sunat la urgente si a venit și poliția după, chiar am dat de oameni buni. Singurul lucru pe care am putut sa îl fac să nu îi fac rău ei ca totuși m-a crescut a fost sa o puna poliția sub urmărire cu tratament medical și eu am nevoie de psiholog urgent, sper sa fie mai bine de acum

| Bogdan1o a răspuns (pentru Noname3108):

Suna urgent undeva și cere ajutorul. Nu-i ok. Alte rude nu ai? Prieteni la care da apelezi. Cineva să aibă grijă de tine. Oriunde e mai bine decât acolo unde ești abuzata

11 răspunsuri:
| Bogdan1o a răspuns:

Să stai la cămin poți. Vb la liceul la care ești, probabil și alții copii stau la cămin. Și te pot ajuta ei da te cazezi undeva. Cum nu ai un părinte poți beneficia de reducere la cazare și chiar reducere la cantina.
Să știi sigur mai multe detalii întreabă la liceu

| Violleta2022 a răspuns:

Suna la telefonul copilului 116111 (este gratis) si ei te pot ajuta, oferindu-ti toata informatia necesara pentru cazul tau.

http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

https://www.tpu.ro/......116111-ro/

| sierra1 a răspuns:

"Exista vreo șansă să pot sta legal la un cămin aproape de liceu (am 15 ani) fara acordul mamei "

sub nici o formă.

dar a fi interesant de știut și părerea celeilalte părți că pe-a ta o știm ("Mama mea...își dorește să mor")

| Noname3108 explică (pentru sierra1):

Părerea celeilalte părți adică a mamei? Că am fost făcută din interes și mai bine mă avorta că oricum nu a câștigat nimic în viața

| sierra1 a răspuns (pentru Noname3108):

"Că am fost făcută din interes..." hai să fim serioși, nici tu nu crezi asta!

| Noname3108 explică (pentru sierra1):

De cate ori a zis o și a dovedit o, am ajuns să cred

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu ii mai asculta pe toti terminatii de aici. Asta e abuz fizic si psihic. Tu poti sa o reclami pentru abuz si ei pot sa te duca la un centru de plasament pentru ca esti minor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Legal, poți suna la protecția copilului și vei fi luat de lângă mamă dar nu știu dacă e varianta cea corectă...

| Bluebutterfly7 a răspuns:

Nu cred ca poti sta la nici un camin fara acordul mamei, dar incearca sa vorbesti cu cineva in care ai incredere despre ce se intampla, cu un profesor/ diriginte/ o prietena care sa isi intrebe parintii daca nu te mai pot chema din cand in cand sa mai stai peste noapte, ca sa te poti detasa un pic de mama ta. Poate nu simti asta acum dar acesti ani vor trece repede si dupa aceea vei putea sa te muti si sa iti iei viata in propriile maini