| Melania1999 a întrebat:

Hei,am aproape 19 ani, anul acesta termin liceul.Am dormit odata acasa la iubitul meu,mintind-o pe mama ca dorm la altcineva si ea ulterior a aflat si a facut circ cu mine,a fost prima data cand am dormit la el, suntem impreuna de 7 luni si a fost si ziua lui atunci.A trecut o saptamana si imi striga in continuu ca am facut o mare greseala si ca si-a pierdut increderea in mine.Sunt foarte bulversata si am o neliniste groaznica si as vrea sa va intreb si pe voi daca vi se pare normal asta in secolul 21?

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Cred ca ea ar trebui sa inteleaga ca degeaba vrea sa te tina din scurt ca nu o sa se poata asta.Pe langa ca esti majora ai si varsta la care te poti indragosti si atata timp cat ai capul pe umeri si sti sa te feresti de ce trebuie sa te feresti nu este o problema.
Da adevarul este ca nu ai facut bine ca ai mintit-o dar daca ii spuneai nu te lasa asa-i? Cu toate ca nu inteleg de ce ar trebui inca sa iti ceri voie tarandute pe coate si in genunchi sa dormi la cineva asa foarte bine putea fi o prietena.
Sfatul meu este ca daca nu mai esti la scoala sau cand vei termina i-ati urgent un loc de munca sa nu te acuze ca stai in casa lor pe bani lor asa ca faci cum iti spun ei si vei putea face cum doresti.Mai rabdo pe mama ta un pic ca daca vei face cum ti-am spus si va vedea ca esti responsabila lucrurile se vor schimba deoarece majoritatea parintilor se tem de responsabilitatea de a avea un nepot mai ales atunci cand fica nu are o stabilitate financiara si o casatorie

| Melania1999 explică (pentru Freya1):

Sunt genul de persoana foarte responsabila si nu le-am creeat niciodata probleme parintilor, intotdeauna am ascultat de ei.Mai am doar anul acesta de stat, sper din suflet sa intru la o facultate în alt oras.Le-am demonstrat pe toate caile ca sunt o persoana cu capul pe umeri, chiar si ei stiu capacitatile mele si tot insista sa vada dincolo de ceea ce stiu ei.Iti multumesc pentru raspuns, imi este de mare folos si este pe sentimentul meu si la acelasi gand cu mine.

9 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Buna,
Daca tot vorbesti de secolul 21, esti majora,vacinata si trebuie sa constientizezi si sa iei singura decizile.
Dar momentat stai cu mami si banuiesc ca ea te intretine.
Trebuie sa faci cumva sa gasesti o cale de mijloc.
Dar ce sa faci,unii parinti au mentalitatea aia comunista in care nu ar accepta un iubit, e mica fata mami, trebuie sa-si termine studile si apoi.
Candva vei fi idependenta si pe cont propriu, atunci faci ce vrei.
Pana atunci ori stai cu el pe ascuns, ori te rogi ca mama ta sa-l vada ca pe un baiat ok si sa accepte relatia.
Succes!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu cred ca a deranjat-o atat de tare faptul ca ai dormit la prietenul tau, ci faptul ca ai mintit-o!
Eu nu mi-am baut niciodata copii pentru greseli sau chestii sparte ori stricate prin casa, dar i-am batut zdravan pentru minciuna ori i-am pedepsit aspru, asa ca, pot intelege de ce mama ta si-a pierdut increderea in tine, te-ai comporat foarte imatur si ai dat dovada ca nu se poate avea incredere in tine.
Personal, daca ai fii fiica-mea, si eu as fi dezamagita de copilul pe care l-am crescut si ma inseala.

| Melania1999 explică (pentru Violleta2022):

Ba da, tocmai asta a deranjat-o.Fiind ziua lui atunci,eu i-am zis ca voi merge cu sora mea acolo si vom dormi acolo.Ea a inteles si a fost de acord, cum a aflat ca am fost fara sora mea, s-a enervat teribil in conditiile in care il cunoaste pe baiat si are o parere buna despre el+ ca a mai fost si verisoara lui cu noi si nu a vrut sa inteleaga, a inceput sa intre in detalii inutile.M-am vazut nevoita sa o mint deoarece nici unul din parinti nu sunt permisivi, au si o varsta mai inaintata pentru varsta noastra si privesc lucrurile diferit.Mama ma cunoaste foarte bine, ambii parinti imi cunosc capacitatile si nu le-am creeat niciodata probleme, am fost deschisa cu ei si sincera, mai mult decat trebuie uneori si ei nu pot face deloc exceptii.Scuzati-ma dar dupa tot ce mi s-a intamplat de-a lungul anilor, chiar nu ma mai simt vinovata, sunt foarte constienta de ceea ce fac.Va inteleg si dvs sentimentul de mama dar consider ca s-a exagerat.

| AC4S4 a răspuns:

E normal, nu stiu daca pentru secolul 21. Oamenii isi creaza o alta normalitate si o tot schimba din an in an. In secolul 22 poate o sa scada varsta "normala" la astfel de lucruri la 15-16 ani, cine stie.
Ti-ai cerut scuze de la mama ta cu sinceritate? Eu cred ca stie ce vorbeste, asculta de ea.

| Melania1999 explică (pentru AC4S4):

Mi-am cerut scuze, am încercat să vorbim omenește si să ajungem la o înțelegere, dar ea tot insista că am greșit și fel și fel de lucruri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La ce față ai, da.
Mama ta încearcă să te protejeze, iar tu o minți.
Foarte urât.

| munteanuionvictor a răspuns:

Ar trebui să fie mai înțelegătoare. Acum ești destul de mare. Cred că o deranjează faptul că ai mințit și crede că nu poate avea încredere în tine.