anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei! Cum s-ar putea explica faptul ca acasa, cand sunt doar eu in special, ma prind de orice gluma, pot sa urmaresc orice chestie scrisa si am replici inteligente si interesante, vorbesc cu subinteles si inteleg fiecare substrat, insa doar in fata telefonului sau calculatorului. Cand sunt cu cineva, de regula pe care sa nu cunosc de multa vreme, abia de ma prind de anumite glume, imi e incomod sa vorbesc atata si ma pierd foarte repede. ma simt o proasta cand sunt in lume si un mic geniu in fata tastaturii. E poate pentru ca nu obisnuiesc sa ies "in lume"? si eu chiar stau numai in casa aproape. sunt cam tocilara..sau poate chiar sunt proasta

1 răspuns:
| xRaduC a răspuns:

Nu spune asa aberatii... Mie unul mi se pare chiar frumos si atractiv acest fel de caracter. De obicei, cand esti singura, si cand iti place mai ales sa stai singura, denota faptul ca esti independenta si te poti descurca pe picioarele tale fara nicio problema. happy Cand am casa numai pentru mine pret de o saptamana stii ce fac? Ma apuca nebunia si fac curat peste tot, imi pun muzica mea preferata pe boxe astfel incat sa nu auda vecinii dar sa ma bucur cat trebuie de cantece si fac ceea ce nu pot face de obicei atunci cand sunt cu cineva (nu te gandi la prostii! xD).
De asemenea, se poate explica si intelegerea ta mai usoara a anumitor replici mai ''inteligente si interesante'' cand esti doar tu. Nu ai pe nimeni care sa comenteze ideile tale si stii ca orice ai spune, te vei avea mereu pe tine insati care sa te aprobe.
Teama de a vorbi cu cineva nou, necunoscut este fireasca. As putea spune ca esti introverta. Nici mie nu imi place sa vorbesc cu foarte multa lume, si am grupuri foarte restranse de prieteni (maxim 4-6 cu care stau si vorbesc pe saptamana / daca vorbesc cu unul zilnic). Banuiesc ca esti mai degraba tipul de persoana care vorbeste mult atunci cand are despre ce sa vorbeasca, este lasata sa vorbeasca si este ascultata de cineva suficient de mult incat sa poata purta o conversatie lejera, iar cand nu mai ai despre ce sa vorbesti, ''te retragi'' si revii la tacere. Asa este? big grin
Probabil te simti mai ''geniala'' cand esti la tastatura deoarece ai siguranta ca nimeni nu poate sa iti faca rau sau sa te jeneze in vreun anumit fel, cum ar putea-o face in realitate.
''TOCILÁR, -Ă, tocilari, -e, s. m. și f. Elev sau student care își învață lecțiile pe dinafară, în mod mecanic; bucher. – Tocilă + suf. -ar.''
Nu esti tocilarawinking Si daca ai fi, tot nu ar fi o problema deoarece te stradui sa iti faci familia si profesorii fericiti de rezultate, lucru care este foarte frumos si de apreciat, mai degraba decat niste lenesi (ma cam incadreeez...).
Acum, ai invatat ceva nou despre tine, chiar (cred) fara sa-ti dai seama: nu esti timida, esti doar introverta si cu bunul simt. Nu e nimic gresit in asta. E chiar in regula. Fiind introverta, simti nevoia sa stai mai mult singura pentru a-ti recapata energia si sa consumi aceasta energie stand cu prietenii/familia/socializand.
Pot spune ca esti mai degraba, intErverta! (''A quiet person irl who tends to be obnoxious and loud while online'') Eu sunt ambivert spre introvert (si eu sunt intervert). Deci nu te ingrijora in privinta acestor aspecte, sunt lucruri normale, cu care multi oameni se confrunta si exista multi asa, doar ca-s mai greu de gasit. happy