| Diana2233441 a întrebat:

Am nevoie de ajutor, este urgent. Pe Facebook este un băiat care se tot ia de mine.Mi-a trimis mesaje răutăcioase iar acum într-o zi un prieten de-al lui a pus o postare în care a distribuit un filmuleț cu mine de când eram foarte mica (de când aveam 6 ani) iar el a început sa se ia din nou de mine, dar de data aceasta mai tare. Știți ce mi-a zis? Mi-a zis sa-mi tai venele, mi-a zis într-un mesaj ca nu valorez nimic și ocup spațiul în lumea asta degeaba, mi-a zis ca sunt grasa, urata, tocilara... fără niciun motiv. Iar cel urat lucru este ca îmi e coleg. Am raportat de o grămada de ori la Facebook dar nu m-a ajutat cu nimic, l-am blocat pe el și pe prietenii lui dar toți ma bârfesc pe afara. In plus ca acele filmulețe erau cele mai grozave amintiri ale mele și rudele mele se mai uitau la ele. Acum ce vor spune ele când se vor uita din nou? Ce vor spune când vor vedea acele comentarii? Știu ca voi nu prea puteți face nimic dar măcar ma puteți ajuta cu un sfat, cu ceva? Daca vreți vorbim pe Facebook și va dau toate linkurile ca sa vedeți ca nu e fake. Am încercat de multe ori sa-l ignor iar de răzbunat, niciodată! (am crezut ca-l pot face sa vadă ca el e personajul rău) dar el a înțeles din nou ca sunt proasta pentru ca nu voiam sa ma răzbun. De fiecare data când făceam asa începea mai tare. Deci cu ignoranta nu merge. Va rog, ma puteți ajuta cumva? Ce ar trebui sa fac pe Facebook ca sa își șteargă postările? (am încercat sa vorbesc frumos cu el dar nu a vrut) Iar în viata reala ce ar trebui sa fac? Îmi puteți da măcar un sfat? Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Ruxandra15 a răspuns:

Eu zic sa ii spui simplu si usor sa se arunce naibi de pe bloc. Tara e plina de prosti nu mai avem nevoie si de el. Daca nu inceteaza vorbeste cu parintii lui. Daca ar fi fost copilul meu il bateam zilnic. Stii ce a facut mama mea? Parintii i-au spus sa nu vina la ei cand are o problema si asta a si facut. Si-a lasat vecinul fara dinti. Fa si tu acelasi lucru. Aparate singura. Ignoranta doare cel mai tare. Comenteaza o zi, 2, o luna pana la urma se satura si tot tu vei fi cea castigata

39 răspunsuri:
| Crainstorm20 a răspuns:

De ce i-ai dat funda Ruxandrei? Nu e un sfat bun daca iti faci singura dreptate vei fi trasa la raspundere(cu exceptia auto apararii). Daca te ameninta cu moartea fa screenshot-uri si pune-le pe telefon. Dupa care te duci la politie. Parintii lui vor primii amenda si-l vor invata minte!

| T0T a răspuns (pentru Ruxandra15):

Foarte mulți elevi au nevoie de meditații și aici ai și tu pe de o parte dreptate căci un profesor bun poate face elevul să înțeleagă din clasă dar trebuie să aibă și cu cine lucra. Cei care nu sunt atenți sau cei mai prost pregătiți, aleg ei, din propria inițiativă, nu obligați( că dacă ar fi obligați ar fi considerată ilegalitate). Este o alegere a elevului să se pregătească în plus în afara orelor de curs, nu văd de ce ar fi condamnabil. Mai sunt și elevi foarte buni care fac pregătire pentru a se perfecționa. E decizia lor și mi se pare un lucru pozitiv, dacă își permit. Dacă nu își permit nu fac și gata. Oricum tu te referi la general. Treaba nu e chiar așa, de exemplu sunt profesori care nu fac meditații. Mama nu mai face meditații de ceva timp. Și să fim serioși, raportându-ne la salariul de profesor extrem de mic, un salariu execrabil dacă ne raportăm la celelalte state, este o sumă bine venită. Majoritatea ar trebui respectați.
Și nu se știe pentru că înainte să fie desigilate cum ziceam nu se împart după nume la profesorii corectori, ăia nu au de unde să știe a cui lucrare o să corecteze, e imposibil. E o posibilitate de vreo 0, 1% să pice lucrarea pe mâna corectorului un cunoscut. Oricum din câte știu dacă ai copil care dă examene nici nu ai voie să corectezi anul ăla. Ca să dai mită trebuie să știi a cui lucrare îi pică la mână celui care îi dă mită ceea ce iar e imposibil. De asemenea trebuie să știi ce coleg o să ai la corectat, deoarece sunt 2 corectori, lucru iar imposibil. Totuși să nu vorbim din povești.
Și referitor la înfrângeri. Oricine mai are perioade proaste. E omenește. Iar dai dovadă de ipocrizie și faci urât când pierde deși când avea perioada aia când câștiga era bine. Crezi că pierde că așa vrea? Stai tu liniștită e omenește să mai pierzi, chiar și cu jucătoare mai slabe, se întâmplă. Halep nu este cea mai bună jucătoare dar merită respectată pentru cum e ea. E cel puțin cea mai bună jucătoare cam din istoria României.

| Ruxandra15 a răspuns (pentru T0T):

Eu nu o suport nici, cand castiga deci imi e indiferent. Cand cunosti inspectorul si ai o functie de care abuzezi poti afla la cine e lucrarea copilului tau.Si la probele de oral la bilingv bai de la 5, 5 ii dai 5 puncte iar unuia cu 5, 9 un punct nu ii dai. Stii ca la oral profesorii isi dau coate daca cunosc acel elev. Am patit-o eu. Inaintea mea a intrat o colega la engleza nu stia nimic si a luat 22 de puncte din 30. Din ce motiv? Am picat la comisia la care era profesoara noastra. Eu nici daca nu stiam nu imi dadea, nu ne-am suportat.

| T0T a răspuns (pentru Ruxandra15):

Degeaba cunoști mă inspectorul, cum ziceam ce zici tu e de domeniul poveștilor la astea scrise. Am spus de ce. E imposibil. Nu înțeleg cum poți fii atât de fixistă pe o asemenea idee.
Acum că la din astea orale se întâmplă e altceva. Profesorii care sunt acolo sunt de prin preajmă și da, acolo se poate frauda mai ușor dar nici acolo nu se întâmplă prea des. Eu înțeleg că ai asemenea idei pentru că ai avut parte la ceva oral de așa ceva și ai fost nemulțumită, deși nu mă pune nimeni să te cred căci mulți au impresii din astea care se dovedesc a fi nejustificabile, dar totuși să fim mai realiști.

| Ruxandra15 a răspuns (pentru Crainstorm20):

Dar ce are draga? Vrei sa o ia la bataie? Omul trebuie sa se apere. Asa am facut si meu si i-am rupt mana uneia. Am spus sa il IGNORE. Ce nu ai inteles din ultima fraza?

| SmQaLeXuTzz a răspuns (pentru Ruxandra15):

Am vazut un raspuns de-al tau mai sus...ai ceva cu ospatarii?

| Ruxandra15 a răspuns (pentru SmQaLeXuTzz):

Sincer da. Inteleg unul cu 12 clase nu a luat bacul si se angajeaza ca asa ceva. Dar deja om cu facultate, master sa se injoseasca in halul asta nu mai inteleg.

| Diana2233441 explică (pentru Crainstorm20):

Pentru ca restul vorbeau de ospatari

| Crainstorm20 a răspuns (pentru Ruxandra15):

A ignora nu merge de obicei. Mai ales daca ameninta cu moartea.
(Ex: daca te-ar ameninta cineva cu cutitul pe strada, n-ai apela la autoritati dupa incident sau ai astepta sa te omoare?)

PS sunt baiat, nu fata :-)