| BOgdANewf a întrebat:

Heii TPU.
Sunt Bogdan am 17 ani, și mi m-am mutat acum 3 luni în Grecia... Și cam mă plictisesc. Și as vrea sa ies mai mult pe afară. Dar nu am prieteni aici... Limba nu prea știu mai deloc. Și sunt mai timid de fel. Cum as putea să-mi găsesc niște prieteni? sau ceva romani dacă e. Cum as putea să găsesc?

Răspuns Câştigător
| MihaelaDart a răspuns:

Grecii cunosc engleza asa ca doar sa intri in vorba si asa iti faci prieteni, daca nu deschizi gura, nimeni nu va stii ca existi. Iar ca limba greaca o inveti comunicand cu localnici, nu stiu cata pofta ai sa stai cu cartile in mana sa citesti happy. Am inceput sa-mi fac prieteni, sa comunic in engleza cu ei si de la ei am invatat si limba greaca, plus de asta, mai tarziu am facut meditatii cu un profesor vreo 2 luni sa-mi iau mai multe cunostinte necesare de invatarea limbii. Cu toate ca limba greaca este cea mai frumoasa si se invata foarte usor, foarte multe cuvinte care se aseamana cu lb romana. Daca vrei o poti invata, prin exercitiu si practicand direct cu oamenii. Sunt fost locuitor al Greciei, momentan sunt in Germania, desi la anul ne reintoarcem la casa noastra Ellada happy

| BOgdANewf explică (pentru MihaelaDart):

Atât de frumos ai răspuns happy mulțumesc de sfat! O iau ca pe o incurajare. Mulțumesc mult!

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cum poti sa te plictisesti cand ai de invatat o gramada greaca, ca sa poti sa-ti faci prieteni si sa o vorbesti?
Asta ar trebui sa fie prioritatea ta numarul unu: invata bine greaca!

| BOgdANewf explică (pentru Violleta2022):

Învăț, dar nu prea îmi place mie sa învăț. Adică nu pot sta toată ziua cu dicționarul în mână.

| Adry05 a răspuns (pentru BOgdANewf):

Ba da, cam asta ar trebui sa faci ca sunt mici sansele sa gasesti romani si daca tot n-ai ce face momentan mai bine te-ai axa sa inveti limba.

| Violleta2022 a răspuns (pentru BOgdANewf):

Pai, limbile straine nu se invata chiar cu dictionarul in mana, ci cu manuale de incepatori!
Daca iti este lene acum sa inveti limba pe care va trebuii sa o vorbesti curand, cum dumnezeu crezi ca vei face fata la scoala?
Ori astepti sa mearga mama si tata cu tine sa-ti traduca?