| MeGustaSiempreTu a întrebat:

Hey,TPU! Ma enerveaza mama mea la culme...Adica nu pot sa ies cu prietenii in mall, nu pot sa ma culc la ce ora vreau..am 14 ani si ma obliga sa ma culc la 9; 30 straight face. Cand vreau sa merg la patinoar cu amicii imi zice:"Da, du-te dar stai sa-mi iau cheia de la masina.Ca vreau si eu sa stau cu tine".Nu imi da libertate.Am inceput sa scriu un jurnal si nu stiu cum sa-l ascund de ea! Nici intimitate nu-mi da! Azi cand am venit acasa de la bunica imi zice;"Cine este baiatul ala despre care scrii in jurnal?"si mi-a facut un scandal MONSTRU! I-am dovedit de miliarde de ori ca poate avea incredere in mine si mi-a promis ca la 14 ani o sa mai slabeasca coarda.Deci ce pot face ca sa ma lase sa ma distrez? Cel mai bun raspuns FUNDAkiss (P.S:Spune-ti daca ati trecut vreodata prin asa ceva)

Răspuns Câştigător
| Kate20 a răspuns:

Ia-ti un jurnal nou sau o agenda. Scrie in el cat de mult o iubesti pe mama ta, scrie ca nu iti place sa fi tinuta in lant, etc. Pune jurnalul la vedere ca sa il citeasca mama ta. Am avut aceeasi problema si asa am facut. A mers. laughing. FUNDA?:*

7 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

Buna,MeGustaSiempreTu
Da inteleg ca de la varsta asta apare o jena acum catva timp.
1.Nu mai scrie nimic in jurnal.Da stiu si mama se uita cand aveam unul, tocmai d'aia nu mai am unul acum. Faza cu ora mi se pare putin nostim adica eu si-n a III-a na culcam cand ma tuna.
Ar cam trebui sa inteleaga ca desi ea este mama ta trebuie sa ai o anumita libertate. Apropo de tatal tau n-ai zis nimic el n-o poate convinge pe mama ta ca prea mult exagereaza?! Sau nu neaparat el, dar o persoana pe care mama ta sa-i asculte sfaturile.
Faza cu prietenii mi se pare aiurea rau sa vina cu tine, adica tu cu prietenii nu discuti lucruri care mama ta ar trebui sa le stie ca na asa ii la toti.

| pietrean a răspuns:

In momentul cand un parinte nu are incredere in actiunile copilului ei,in anturajul lui, incearca sa-l apere cum poate de situatiile in care poate sa intre. Poate este exagerata in ceea ce iti face, dar crede-ma, ca parinte, asa am facut si eu.De teama de a nu face ceva rau, de a nu i se intampla ceva, am incercat si eu sa-i supraveghez cat am putut.In timp, crescand, tot au mai facut cate o boacana, chiar si cand erau la facultate, dar au stiut cum sa iese din ele.Erau si alte vremuri,nu ca acum atata libertate,atatea atractii nocive,atatia copii scapati de sub tutela,atentia parintilor.
Nu distractia, este totul, ci modul cum iti petreci timpul si mai ales cu cine. Daca nu ai de ce sa-ti fie rusine, ceea ce scrii in jurnal, nu trebuie sa te superi ca ti-l citeste.Ai si tu dreptate,ca nu ai intimitate,dar cum vrei sa afle anumite lucruri,daca tu(poate)nu discuti cu ea? Cu cat comunici mai mult despre ceea ce faci,ii faci cunostinta cu prietenii tai, ii dovedesti ca te tii si de carte, cu atat poate o sa capete incredere mai mare in tine.Dar iti spun eu, ca parinte, ca si la 30-40 de ani, tot o sa te descoasa sa vada ce faci, ca asa sunt mamele mamoase.

Răspuns utilizator avertizat
| Thesinger1 a răspuns:

Prefa-te ingeras, si cand vrei sa mergi undeva spune-i ca mergi la un prieten sa-ti dea lectii la o materie.Bafta!
Funda?

| EuGabriela a răspuns:

Pai ai pute sa ii explici de ce vrei sa ai mai multa intimitate si sa te lase sa iesi cu prieteni sungura nu impreuna cu ea, si poti apela la tatal tau sau la un membru din familie apropiat de mama ta care sa ii explice ca nu mai esti un copil si ca ai nevoie de libertate sa ii explice ca la 14 ani nu e nimic gresit sa ai un prieten atata timp cat nu incalci limitele si totusi cred ca si tu exagerezi incerca sa fii calma si sa nu te mai enervezi asa tare poate ea vrea doar te tachineze, eu am trecut prin asta desi nu mi s-a intamplat sa imi citeasca mama jurnalele (fiecare adolescent le are) sau daca facea niciodata nu mi-a spus happy si daca e chiar i-ai demonstrat ca poate avea incredere in tine si ea nu a luat asta in seama intreab-o ce vrei sa faci pentru ai demonstra ca esti responsabila!

| EuGabriela a răspuns:

Apropo daca nu stii cum sa ii explici situatia scrie in jurnal ce te enerveaza la ea si lasa-l la indemana!

| Surtea_Tudor_1998 a răspuns:

Da,dar am o sugestie incearca sa ii gasesti o ocupatie un prieten apropriat si asa ai o sansa.
Eu am facut pe ingeru cat era mama cu mine si astfel considera ca nu pot face nimic rau