Da. Stai calm/ă. Păcat e sa o arunci. Nu are nimic daca o mananci fara sa fie data de la pomană. Coliva daca imi permiti, e buna data prin masină, o marunteste, si dupa ii răzui niste lamaie si amesteci niste cacao. Devine mult mai bună.
Bineinteles ca o poti afce oricand doresti, mai ales ca este f simplu de facut.
Fierbi graul (sau arpacasul, care fierbe mai repede si este la feld e gustos) foarte-foarte bine, il lasi sa se raceasaca, apoi amesteci zaharul, coaja de lamaie sau portocala, esenta de rom si gata, o poti manca.
Poti pune in coliva, esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta.
Poti de asemenea sa o ornezi cu zahar pudra, bomboane sau sa o lasi asa cum este.
Ai mare grija, ca sunt multe calorii in ea, continand atat de mult carbohidrat si zahar.
Am uitat sa-ti spun ca, urmeaza Pastele Blajinilor, urmatoarea saptamana dupa Pastele Ortodox, unde se imparte mancare pentru cei morti, avand ocazia sa mananci coliva, daca ai bunicute sau rude care impart.
BgcGeo întreabă: