| Ieusântanalfabet a întrebat:

Îmi puteți spune ce sa fac sa devin cea mai buna versiune a mea? Am 19 ani, cheltui bani mai mulți decât am, nu am prietena, nu am prieteni, am 120 de kg, arat urât, care sunt primii pași? Dați-mi va rog o lista cu ceva... cu ce sa încep să-mi schimb rutina? Va implor m-am saturat, sunt un eșec.

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ai primit vreo mostenire?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cu sportul, asta ar fi primul pas.
Apoi dieta stricta.

Oo sa fie greu 1-2 luni, dar apoi cand vei incepe sa vezi rezultate o sa vei cat de multe lucruri se vor schimba.

| dullcat a răspuns:

Buna.Trebuie sa o iei treptat.Eu ma indoiesc ca esti urat, iar despre esecuri nu poate fi vorba.Despre asta iti vei aminti doar pe patul de moarte.Pana atunci ai toata viata la dispozitie sa ai succes in orice domeniu doresti tu. Probabil ii vezi pe altii pe internet cum se lauda cu succesul lor la 19 ani, insa afla ca majoritatea sunt fake! Deci stai linistit si fa pasi mici, stabili, pentru schimbarea pe care vrei sa o vezi pe viitor.

In locul tau as incepe cu educatia financiara, gasesti pe internet tot ce vrei sa stii, teorie care in mod normal ar trebui predata si in scoli.

Apoi, poti trece la evaluarea alimentatiei, astfel incat sa reduci din consumul de zahar, factorul numarul 1 cand vine vorba de pus kilograme nedorite. Poti invata sa gatesti acasa si asta iti va prinde bine toata viata, e un skill necesar pentru orice adult.Totodata e mai sanatos si mai ieftin decat sa tot cumperi orice din supermarketuri, fast food de la take out, etc.

Nu iti mai atribui etichete dure, stupide, caci nu esti urat si nu esti un esec. Daca iti repeti asta zilnic, doar iti tai singur creanga de sub picioare.Nu e ok.Incearca sa ramai pozitiv si nu fa toate schimbarile din lume deoadata, fiindca te va cuprinde frustrarea si vei renunta.Repet: baby steps, small habits.

| sammie a răspuns:

De dimineață:

- bea un pahar cu apă sau două ( cel mai important )
- începe să-ți faci o rutină diversificată ( să te speli pe dinți, să te speli pe față, să te schimbi ( să te îmbraci ), să te piepteni etc.
- mănâncă mâncare sănătoasă de dimineață cum ar fi ouă ochiuri, omletă ( cu brânză, ardei verzi/ roșii, roșii, castraveți)

La prânz:

- alergi prin campus ( pe stradă/ pe aleea din fața blocului )
- vii acasă îți prepari o supă ( de legume, cartofi )
- te uiți puțin pe social media

Seara:

- la cină poți mânca o friptură cu cartofi ( natur, fierți, la cuptor ) dar NU prăjiți, și cu salată de varză
- vorbește cu familia ta pe apel video, mai schimbați o vorbă etc
- uită-te la un film
- fă-ți rutina de culcare
- citește dintr-o carte
- și bagă-te la somn

| sammie a răspuns:

De dimineață:

- bea un pahar cu apă sau două ( cel mai important )
- începe să-ți faci o rutină diversificată ( să te speli pe dinți, să te speli pe față, să te schimbi ( să te îmbraci ), să te piepteni etc.
- mănâncă mâncare sănătoasă de dimineață cum ar fi ouă ochiuri, omletă ( cu brânză, ardei verzi/ roșii, roșii, castraveți)

La prânz:

- alergi prin campus ( pe stradă/ pe aleea din fața blocului )
- vii acasă îți prepari o supă ( de legume, cartofi )
- te uiți puțin pe social media

Seara:

- la cină poți mânca o friptură cu cartofi ( natur, fierți, la cuptor ) dar NU prăjiți, și cu salată de varză
- vorbește cu familia ta pe apel video, mai schimbați o vorbă etc
- uită-te la un film
- fă-ți rutina de culcare
- citește dintr-o carte
- și bagă-te la somn

Spor!winking

| AmandinaDragan a răspuns:

Ai 19 ani si 120 de kg.
Mergi la sala, mananca jumatate din cat mananci acum, evita muncile sedentare, deplaseaza-te pe jos nu in masina.

| PsihologulN a răspuns:

Începe prin a-ți stabili obiective realiste și pe termen scurt, cum ar fi gestionarea finanțelor, începerea unui program de exerciții fizice regulate și adoptarea unei alimentații sănătoase.

Caută grupuri sau activități care te interesează pentru a întâlni oameni noi și începe să lucrezi la dezvoltarea încrederii în tine prin explorarea pasiunilor și abilităților tale.

Aminteste-ți că schimbările pozitive necesită timp și perseverență, iar fiecare pas mic în direcția potrivită contează.

Dacă mai ai întrebări, îmi poți trimite un mesaj pe profilul personal TPU.