Numai femeile merg la ginecolog, de vreme ce el se ocupa strict de organele genitale ale femeii. De organele genitale ale barbatului se ocupa urologul.
In nici un caz ginecologul nu s-a apucat sa o epileze, colega ta minte cu nerusinare. Este normal sa te duci la ginecolog proaspat epilata si proaspat spalata, dar in nici un caz ginecologul nu-ti va face observatie daca te duci neepilata.
La consultul ginecologic trebuie sa te dezbraci doar in partea de jos a corpului, asa incat sa-ti expui organele genitale. Daca ai fusta, iti poti da jos numai chilotii si sa-ti ridici fusta (e mai putin ciudat). Te vei aseza pe o masa ginecologica speciala care are suporturi pentru picioare, asa incat sa le tii ridicate si mult departate. Ginecologul iti va examina vulva, apoi iti va introduce, cu blandete, in vagin o valva metalica (ca un fel de L), ca sa poata departa peretii vaginali si sa vada colul uterin, de unde va recolta cu o periuta pentru testul Papanicolaou. Ulterior, iti va introduce doua degete in vagin si iti va palpa uterul, trompele si fundurile de sac Douglas. Daca este facut corect, examenul ginecologic nu este dureros, ci doar neplacut. Este adevarat ca din cauza senzatie mari de neplacere, pacientele pot acuza durere, de asemenea este adevarat ca un ginecolog neatent sau insuficient de bland poate provoca durere.
Sa stii, ca din experienta mea, ginecologii barbati sunt mai blanzi, mai delicati si te fac sa te simti mai putin nasol decat femeile ginecolog.
Mersiiii Brigaela:Xraspunsul tau mi-a fost de mare folos:1.stiam ca cu ceva minte colega mea(ca s-au mai itpakt cazuri)si 2.ma gandeam ca femeile sunt mai rele decat barbatii nu stiu dc dar presimteam oricum mersi
Pe situl www.pove.ro puteti uploada poze, filme, muzica, puteti povestii cu prietenii pe blog si puteti vedea si comenta ceea ce au uploadat si au spus ceilati utilizatori. Toti romanii pe un singur site - www.pove.ro