Intr-o compunere S. F as scrie cum ar fi lumea peste cateva sute de ani. Mi-as imagina roboti si tot felul de chestii.
Eu intr-o compunere Sf as crea o noua lume, moderna dar ciudata...cu roboti, nave, etc...
As crea o lume a mea.As vorbii despre extraterestii, roboti, arme nucleare si despre cum ar fi omenirea peste f.multi ani.Asta as scrie intr-o compunere SF.
Mda, mai degraba un adevarat roman, decat compunere. mereu mi-a placut sa scriu, desi recunosc, uneori mi-e lene sa citesc. Eu as scrie ceva despre o lume fantastica, nu cu rorboti si extraterestri, de exemplu sa aiba legatura cu mituri si legende dace si romanesti, si nu numai, chiar si de prin alte popoare si desigur inspirata de filmul Stapanul inelelor. Cu o gramada de aventuri periculoase si amuzante, drama si aventura, horror si putin romantism. chiar ar fi o amestecatura, luptatori mitologici daci si samurai?
Draga ''irbis'', de ce esti atat de sigur ca ideea ta este atat de originala? Daca nu ai citit cartea ''Povestea fără sfârşit'', scrisa de Michael Ende, te sfatuiesc sa o faci, pentru a te convinge ca a existat un om cu imaginatie printre toti cei care nu au, dar inaintea ta.In fond, ideea pe care ai postat-o a fost cea mai buna dintre toate cele prezentate aici; dar destul de asemanatoare cu cea in jurul careia este construita si cartea pe care ti-am recomandat-o.
. Si imi cer scuze faţă de ''alialina'' deoarece nu i-am raspuns la intrebare, încă.
.Deci: detesc chestiile cu acei veeeşnici verzi extraterstri care mai au si ochi mari pe deasupra si mai si invadeaza omenirea si de aceea ar lipsi din compunerea mea S. F. Mi se pare foarte 'fake' ideea asta.Ca si acele arme nucleare si acei roboti care ii distrug pe oameni. Da, da, ştiu ca parerea mea suna aiurea.Asaaa! M-as referi la orase, cladiri, instalatii, fiinte umane, societati, personalitati duble etc. plasate intr-un context spatio-temporal dominat de stiinta posibila din viitor.Adica, ganditi-va si voi cum ar arata o epoca 'postapocaliptica' (dar nu dupa ce Terra a fost distrusa de extraterestri, de arme nucleare sau de roboti
; poate de vreo clonare necontrolabila, propun). S-ar distruge Terra cu totul? Poate doar formele de viata? Sau ar ramane doar un om pe Pamant? Ce ar face el? Mai ganditi-va si voi!
.
Pare ciudat. Poate doar pentru mine, pentru ca sunt noua pe-aici. Te-ai gandit vreodata cum ar fi a poti fi in doua locuri deodata? de exemplu o parte a ta sa fie la scoala, iar cealalta acasa, experimentand noul joc video. Sau sa traiesti vacanta de vara de doua ori: sa fii in acelasi timp si la batranii tai bunici, dar si in tabere cu prietenii tai. Cu siguranta nu ti-ar displacea ideea. Si poate crezi ca acum o sa-ti povestesc un vis, sau poate un film, dar nu. Ceea ce urmeaza sa-ti relatez este chiar realitatea, ciudata realitate.
Pai imagineazati si tu cum ar fi sa mergi pe o planeta iar acolo sa gasesti niste oameni cu doua creere cum ar fi ziua sa fie linistiti iar noaptea sa umble foarte agitati ca niste drogaty pe strada deci imagineazaty si tu...
Asta face parte din Cei doi sori...
ASCULTA BN AICI:asta e si tema mea la rom.da in fn.sa nu ne abatem de la subiect.un copil e singur acasa.deodata se ntrerupe lumina in tot cartierul.se aude un zgomot straniu.cineva bocane la usa.[nu e deloc funny]se uita pe vizor.e Moartea.el a lesinat. dupa 5 min, s-a trezit si a deschis usa.nu era nimeni,dar,pe perete era scris cu sange;"DEAD". apoi a mers in pat,crezand ca e doar un cosmar.
moartea era la coltul patului.el a fugit la balcon, iar la balcon era un craniu care plangea cu sange.a dat sa iasa de acolo, dar nu a putut.Moartea era pe balcon.l--a decapitat.cand parintii au ajuns, ...la fel.
Imi place compunerea ta este intr-adevar SF
In toate raspunsurile anterioare nu am vazut nici macar o singura idee originala! Lumea chiar e plina de oameni fara imaginatie? Eu incepusem sa scriu o carte SF despre un tip care scrie o carte despre viitor, dar o scrie in prezent. Mai tarziu afla ca ce scria el era adevarat, ca faptele descrise in carte chiar se vor intampla dar nu pentru ca el le-a preziz, ci pentru ca le-a trait. Sa vad cine vine cu o idee mai buna!